Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odun toplayan 10 kız çocuğu patlamada hayatını kaybetti

Afganistan’ın doğusundaki Nengarhar vilayetinde ormanda odun toplayan kız çocukları, patlama sonucu hayatını kaybetti.

Nengarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai, patlamaya yıllar önce bölgeye yerleştirilen bir mayının sebep olduğunun değerlendirildiğini söyledi.
Hayatını kaybeden 10 çocuğun yaşlarının 9 ile 11 arasında olduğu belirtildi. Patlamada ayrıca 2 kız çocuğu da yaralandı.

Öte yandan başkent Kabil’de Amerikan Ordusu için inşaat yapan bir şirketin merkezine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az bir kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

PAKİSTAN’DA PAZARYERİNDE PATLAMA

Pakistan’ın kuzeybatısında, Afganistan sınırındaki Hyber bölgesinde bir pazaryerinde meydana gelen patlamada 12 insan öldü. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bölgenin en büyük şehir Peşaver’deki havaalanına Cumartesi günü çok sayıda intihar eylemcisi ile silahlı kişi eş zamanlı saldırı düzenlemişti.

IRAK’TA 25 KİŞİ ÖLDÜ

rak’ın çeşitli şehirlerinde bugün meydana gelen toplam 21 ayrı patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı.
Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrindeki Tuzhurmatu ilçesinde bugün meydana gelen 3 patlamada, 5 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Şii Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinin merkezinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen 2 ayrı patlama da halkın yoğun olduğu bölgede medya geldi.

HALİL AZERMİ | KABİL VE ALİHAN HASANOĞLU | KERKÜK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]