Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna Parlamento Başkanı Litvin istifa etti

Ukrayna’dan Rusçanın resmi dil olması tartışma Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin’i istifa ettirdi.

Vladimir Litvin, meclise hitaben yaptığı konuşmada; “Meslektaşlarım sizlere rica ediyorum bir önce benim istifa dilekçemi görüşün ve kabul edin” dedi.

Litvin, Parlamento Başkanı Vekili Adam Martınyük’a istifasının yarın meclis gündemine alınmasını görüşülmesini talep ettikten sonra parlamentodan ayrıldı.

İstifasına ilişkin açıklamada; “Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüştüğüm sırada mecliste Rusçanın bölgelerde resmi dil olması yasası meclisten geçirildi. Beni aldattılar halkı aldattılar” diye konuştu.

Dün Adam Martınyük başkanlığında gerçekleşen akşam oturumunda Ukrayna Parlamentosu’nda Rusçanın bölgesel olarak resmi dil kabul edilmesini ve Rusçanın kullanım alanının geliştirilmesine ilişkin yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Yasanın geçmesi sırasında milletvekilleri arasında arbede yaşanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]