Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk ve Rus gazeteciler meslektaşlarının anısına turnuva düzenledi

Rusya’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Umut Basketbol Turnuvasına Türk gazeteciler de destek verdi. Görevi başındayken hayatını kaybeden gazeteciler, anısına düzenlenen turnuva dostluk havasında geçti.
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen turnuvaya, aralarında Türkiye ve Litvanya’nın da bulunduğu birçok ülkeden gazeteci katıldı. Rusya Gazeteciler Birliği tarafından gerçekleştirilen turnuvaya, St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi ve Türk Hava Yolları sponsor oldu.

Turnuvayla ilgili açıklamada bulunan Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı İvo Molinas, turnuvanın oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Turnuvaya katılmadan önce Rusya’ya ve Rus kültürüne ilgisinin olmadığını belirten Molinas, “Turnuva bendeki bazı duvarların yıkılmasına vesile oldu. Her ne kadar Ruslarla fazla tanışamasak da, Rusya’nın kültürel ve toplumsal yaşamını bir parça da olsa öğrenmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Umut Kupası’nda görev almanın kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi. Erdoğan, “Rusya ve diğer ülkelerle birlikte aynı turnuvada basket oynamak görsel de olsa, kurulan ilişki ve dostluk ortamından çok etkilendim. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ensonhaber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, turnuvanın görevi başında hayatını kaybeden gazeteciler anısına düzenlenmiş olmasının oldukça manidar olduğunu söyledi. Gazetecilerin görevleri gereği oldukça tehlikeli alanlarda ve tehlikeli yerlerde görev yaptığının altını çizen Kalemciler, “Sporun kaynaşma ve kardeşlik için oldukça önemli bir yapı taşı olduğunu bir kez daha gördük. Uzaktan çok soğuk insanlar olarak uzaktan telakki ettiğimiz Rusların hiçte öyle olmadığını, bilakis, çok sıcakkanlı, çok duygusal olduklarını, kardeşçe kaynaşabildiklerini gördük.” dedi.

St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi Genel Müdürü Adnan Öztürk ise turnuvanın ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için gerçekleştirildiğini ifade etti. Turnuva sayesinde birçok dostluk köprüsünün kurulduğunu dile getiren Öztürk, “Rus-Türk Kültür Merkezi olarak böyle bir turnuvaya destek vermek bizi oldukça sevindirdi. Bu turnuva kaybedenin olmadığı ve dostlukların kazandığı bir turnuvaydı.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Rusya’da son 20 yıl içinde 341 gazeteci görevi başındayken hayatını kaybetti. 1995 yılından beri gerçekleştirilen turnuvadan elde edilen gelir, ölen gazetecilerin ailelerine teslim ediliyor.Turnuvaya Türkiye’den Ensonhaber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvoMolinas, Gazeteci Yazar Erkam Tufan Aytav, Star Gazetesi Yazarı Cemil Ertem, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Koordinatörü Tercan Ali Baştürk, Türk-Rus Kültür Vakfı Temsilcisi Fatih Aktaşlı katıldı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]