Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Hubble’dan seçme kareler

Kâinatı izlemek için uzaya fırlatıldığı 1990’dan bu yana insanoğlunun pek çok keşif yapmasını sağlayan emektar Hubble Uzay Teleskopu, binlerce ışık yılı uzaklıktaki; nebulaları, galaksileri, güneş sistemine benzer yüzlerce sistemin başlangıcını ve bitişini gözlemledi.1

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın ortak projelerinde kullanılan teleskop, bazen nükleer enerjisini bitirip ömrünün sonuna yaklaşan bir yıldızın ‘kıyametini’2 fotoğraflarken bazen de ‘gezegenleşme öncesi nebula (bulut kümesi)3 sürecini de gözler önüne seriyor.

Saniyede 20 kilometre hızla genişleyen feza4, ölmekte olan yıldızlar, dönüşüm safhalarında iyonlaşan ve parlayan ve uzaya saçılan gaz kümelerini bir birinden harika görüntüleriyle dolu.

Evet, uzay çalışmaları konusunda 14 asır önce aşağıdaki, Kur’ân’ın bütün işaretlerine rağmen büyük devletlerin asırlarca gerisinde kaldık. Bilmem bu saatten sonra bu mesafeyi aşabilir miyiz?

www.UkraynaHaber.com

1: “Hepsi bir felekte (yörüngede) yüzüp gitmektedir.” Yasin sûresi 36/40.

2: “Güneş dürülüp ışığı söndüğü zaman…” Tekvir sûresi, 81/1.

3: “Sonra (Allah) semaya yöneldi. Ve o, duman hâlinde idi…” Fussilet sûresi, 41/11.

4: “Semayı Kendi (Kudret) ellerimizle Biz bina ettik ve (onu) sürekli genişleten de Biziz.” Zâriyât sûresi, 51/47.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]