Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

FT: Komutanların istifaları fark edilmedi bile

İngiliz Financial Times gazetessi, Türkiye’de güç dengelerinde yaşanan değişimin kaybeden tarafının ordu olduğu yorumunu yaptı.

Gazetenin tecrübeli yazarlarından David Gardner imzalı haber-yorumda, hükümet ile ordu arasındaki mücadeleyi AK Parti iktidarının kazandığını ancak ordunun iç hizmet kanununun siyaset yapmaya hâlâ izin verdiğine dikkat çekiliyor. Gardner, “Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifa ettiğini halk fark etmedi bile!” diyerek Türkiye’de demokrasi yolunda taşların yerine oturmaya başladığını dile getiriyor.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında bu noktaya varılacağının tahmin edilemediğini belirten tecrübeli yazar, ordu-siyaset ilişkilerinde kırılma noktasının ise 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Genelkurmay’ın internet sitesinde, “Abdullah Gül’ün adaylığının kabul edilemeyeceği” şeklindeki beyanat vermesi olduğunu savunuyor.

Yapılacak olan yeni anayasada denge ve denetim mekanizmalarının sağlanması gerektiğini düşünen FT yazarı, “Başbakan Erdoğan’ın ‘başkanlık’ hedefi ve otoriter eğilimi göz önüne alındığında bu daha önem arz ediyor.” yorumunda bulunuyor. Gardner, “Avrupa’da hak ettiği konumu arayan modern bir cumhuriyette bu denetim rolünü ordu üstlenmemeli.” şeklinde uyarıyı da ekliyor.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]