Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türk rallici kendi imkanları ile Türkiye’yi temsil ediyor

Ukrayna’nın güneyinde gerçekleşen 2011 Liman Kupası’nın Nikolayev etabını, yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu bırakmak zorunda kalan Türk rallici Selami Sezer, Belgrad-Dnistrovsky’den başlayacak yeni yarış için hazırlıklara başladı.

Sezer, 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Liman Kupası’nda Türkiye’yi kendi imkanları ölçüsünde temsil etti. Nikolayev şehir merkezinde startı verilen ve 6 etaptan oluşan yarışa Ukraynalıların ilgisi yoğundu. Selami Sezer, yarış başlangıcında izleyenlere ve diğer katılımcılara Türk kültürünü tanıtıcı hediyeler dağıttı ve baklava ikramında bulundu.

Yarışın ilk etabını başarıyla tamamlayan Sezer’i ikinci etapta talihsizlikler karşıladı. İkinci etapta yol kavisindeki bir kayaya aracının aks bölümünün çarpması üzerine aracı spin atan Sezer yol dışına savruldu. Aracı hasar gören Sezer, bu kazadan yara almadan kurtusla da yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Sezer, Cihan’a yaptığı açıklamada, “Ralli sporunun en endişe verici yanı yoldayken her an her şeyle karşılaşabiliyor olmanız. Özellikle yolların eğimli yapısı, kayma-savrulma, yerine göre tepelerden dökülebilen taşlar, topraklar ve direksiyonda anlık kararlar vermek zorunda olmanız sebebiyle ne kadar dikkatli olsanız da göremeyebileceğiniz en küçük bir saliselik ayrıntı büyük sonuçlara mal olabiliyor. Bu yarışta da yolun sağ tarafında, viraj bitiminde göremediğimiz bir kaya bize yarışın sonunu getirtmedi. Bizim yaşadığımız talihsizlik çok can sıkıcıydı. Özellikle bu yarış için 20 gündür gece gündüz demeden çok yoğun bir ön çalışma geçirmiş çok iyi hazırlanmıştık, ancak yine de ülkemize kupa kazandırma umudumuzu yitirmedik. Önümüzde altı yarış daha var, yani her şey bitmedi” dedi.

“GÖNÜLLÜ OLARAK TÜRKİYE’Yİ 6 YILDIR TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUM”
Yarış başlangıcında kendilerine olan yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten Selami Sezer, “Türkiye’yi sadece kendi imkânlarımızla gönüllü olarak 6 yıldır temsil etmeye çalıştığım bu sporda en büyük destekçilerimiz, sevenlerimiz, sponsorlarımız ve çabamızı takdir eden ve daha çok insanın bilgisine sunmasında köprü görevi gören Web Siteleri, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve medyadır. Kendilerinin maddi ve manevi katılımları bizim için çok değerli, çünkü bu katılımlar sayesinde daha fazla kişiye ulaşabiliyor, daha fazla insanın aklında ülkemiz adına güzel bir izlenim bırakabiliyoruz” diye konuştu.

Ralli yarışlarına 6 yıldır amatör ruhla ve her start anında ilk günkü gibi heyecanlanarak katıldığını belirten Sezer, “Bu yarışlardan benim ve benimle çalışmış olan ekip arkadaşlarımızın hiç bir maddi gelir beklentimiz yok ve olmayacak. Ralli sporu gönül sporudur, tüm zorluklara, kaza risklerine rağmen çocuk yaştan gönül verdiğimiz bu sporu yapabilmek, hatta bu sporu yurtdışında Türkiye’yi tanıtmak gibi gönüllü üstlendiğimiz bir misyonla taçlandırmanın gururu hiç bir maddi beklentiyle değişilemez. Bir sonraki yarışta, eski bir Osmanlı Şehri olan Belgrad-Dnistrovsky’de Akerman Kalesi’nde start vereceğiz. Bunun gururunu ve heyecanını bir Türk olarak şimdiden hissediyoruz, sevenlerimizi ve Ukrayna’da Türkiye’mizi desteklemek, Ay-yıldızlı bayrağımızı bizlerle birlikte dalgalandırmak isteyen herkesi şimdiden yarış alanına bekleriz” şeklinde konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]