Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Meriç, Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali katılımcılarını kabul etti

Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatı, çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, 9. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Elemelerine katılan bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

Böyle bir organizasyondan duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Meriç, “Ukrayna Türkiye için önemli bir devlet. Biz Ukrayna’yı seviyoruz, sizler de bu iki ülke arasındaki kültür köprüsünü oluşturacaksınız. Dil öğrenmek çok önemli. Türkiye’de sizin gibi Türkçeyi güzel ve başarılı konuşan insanlara çok ihtiyaç var. Özellikle Antalya, Marmaris gibi turistik bölgeler ve İstanbul Ukraynalıların yoğun bulundukları bölgeler. Buralarda rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Taras Şevçenko Üniversitesini bitiren öğrenciler içinde tanıdıklarım var. Onlar Türkçeyi çok güzel konuşuyorlar. Hatta bizim elçiliğimizde çalışanlar bile var. Biz onlardan memnunuz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Ukraynalı öğrencilerin Türkiye’de eğitim görmeleri ve Türkçelerini geliştirmeleri maksadıyla her yıl 40 kişilik kontenjan ayırdığını ifade eden Meriç, “ İlgi memnuniyet verici. Biz bu sayının arttırılmasını düşünüyoruz. Türkiye bu öğrencilerin yol parasına varana kadar her şeyi karşılıyor ve ücretsiz bir eğitim veriyor. Biz Ukrayna ve Türkiye arasında eğitim ve kültür alanında yapılacak her türlü çalışmaya olumlu katkıda bulunmaya hazırız. Ukrayna’da birçok kurumda Türkçe öğretiliyor. Ama Türkiye’de Ukraynaca öğreten bir üniversite yok. Ankara Gazi Üniversitesi bu konuda bir girişim yapmak üzere. Biz de bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kiev Boris Griçenko Milli Üniversitesi 3. Sınıf öğrencisi Yekaterina Stepançuk’un okuduğu şiiri de beğeniyle dinleyen Büyükelçi katılımcı öğrencilere başarılar diledi.

Öte yandan 9. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali için hazırlıklarında sona gelindi. Odesa, Harkiv, Lviv, Donetsk, Herson ve Lugansk şehirlerinde çok sayıda Türkçe öğrenen öğrenci, Türkçe Olimpiyatları Ukrayna finaline katılmak için Kiev’e gelmeye başladı.

Bu yıl 22 kurumdan 218 öğrencinin katılacağı olimpiyat finaline ilgi en üst seviyede.

Geçen yıl çekişmeli geçen olimpiyat finalleri bu yıl da iddialı geçeceğe benziyor.

Kurumların da hazırlıklarının sonuna yaklaştığı olimpiyatlarda bu yıl katılımcı öğrencilerin geçen yıllara göre kaliteyi daha da yükselteceği gözleniyor.

Olimpiyat organize komitesine gelen görüntü ve materyallerde Türkçenin ve Türk Kültürünün çok güzel öğretildiği görülüyor.

Resim yarışmasında finale kalan 13 resim de önceki gün açıklandı.

26 Mart 2011 günü Kiev Boris Griçenko Milli Üniversitesinde yapılacak ödül töreninde ise dereceye giren öğrenciler açıklanacak.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Finale kalan resimleri aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz.

Olimpiyat Albümü – Finale Kalan Resimler 2011

Olimpiyatların resmi açılışı 25 Mart’ta saat 10.00 da Taras Şevçenko üniversitesi Filoloji fakültesinde yapılacak.

Olimpiyatlarla ilgili geniş bilgi ve başvuru için http://www.turkceolimpiyatlari.com.ua/ internet sitesi kullanılıyor.

Sorularınız için: Mobil:  +38 093 723 73 10 Faks:  +38 044 463 50 03

e-posta: turkceolimpiyatlari@yahoo. /  [email protected]

Türkçe Olimpiyatları İletişim Sponsoru: UkraynaHaber.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]