Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[CANLI BAĞLANTI VİDEO] Odesa karıştı: 42 ölü, 65 yaralı

Ukrayna’nın doğusu ve güneydoğusundaki olaylar ülkenin Karadeniz kıyısındaki liman şehri Odesa’ya sıçradı. Odesa’da gün içerisindeki çıkan yangın sokak çatışmaları ve sendika binası yangınında toplam 42 kişi öldü 65 kişi de yaralandı.

Odesa’da gün içerisinde Rusya yanlıları ile Ukrayna’nın birliğini savunanlar arasında çıkan olaylarda 4 kişi öldü. Odesa’daki sendika binasında ise Rus eylemcilerin çıkarttığı iddia edilen yangında ise 38 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna yanlılarının kovaladığı, Rusya yanlılarının sığındıdığı binaya iki gurubunda girmesi akabinde binada yangın çıktı. Odesa Bölge Emniyeti’nden yapılan açıklamada sendika binasından 30 kişinin dumandan zehirlenerek 8 kişinin ise binanın pencerelerinden atlayarak öldüğü bildirildi.

Odesa merkezindeki Soborni Meydanı’nda toplanan; Ukrayna birliğinin taraftarları, Sağ Sektör, Özsavunma ve Çernomorets (Karadeniz) Futbol Kulübü taraftarları ile Rusya yanlısı Antimeydan eylemcileri arasından taşlı sopalı kavga çıktı. Silahlarında kullandığı olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti yaralanan 15 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Odesa’da kanlı günün bilançosu ise 42 ölü 65 yaralı oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV –  www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]