Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev Milli Ekonomi Üniversitesinde Türkiye tanıtıldı

Ukrayna’da yeni faaliyete başlayan Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi başkent Kiev’in önde gelen üniversitelerinde Türkiye günleri düzenledi.

Vadim Hetman Kiev Milli Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlik için Türkiye’den; ebru, hat ve kaligrafi alanından tanınmış sanatçılar hünerlerini sergiledi. Etkinliğin açılışı; Vadim Hetman Kiev Milli Ekonomi Üniversitesi Birinci Rektör Yardımcısı Dmitro Lukyanenko, Rektör Yardımcısı Anatoliy Kolot ve Syaivo Kültür Merkezi Genel Müdürü Gökhan Demir tarafından yapıldı.

Üniversite içerisinde kurulan stantlarda, Türk sanatları icra edildi ve el işleri sergilendi. Geleneksel kıyafetli Türk üniversite öğrencileri ve Türk öğretmenler ise Ukraynalılara; çiğ köfte, yayık ayranı, Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu gibi lezzetlerini ikram etti.

‘DOSTLUKTAN BAŞKA YOL YOK’
Stantları tek tek gezen ve Türk kültürü hakkında görevlilerden bilgi alan ev sahibi üniversitenin Birinci Rektör Yardımcısı Dmitro Lukyanenko, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Türkiye tanıtım günleri etkinliğine bizim üniversitemizin de dâhil edilmesinden büyük memnuniyet duyduk. Globalleşen dünyada dostluk kurmaktan başka yol yok. Özellikle gençlerin kendi kültürlerini koruyarak dostluğu pekiştirmeliler. Bizim üniversitemiz, Gazi Üniversitesi ile uzun yıllardır işbirliği içerisinde. Öğrenci mübadelesi, ortak kitap yazma gibi çalışmalar yürütüyoruz. Bu zor günlerde bu tür faaliyetleri sürdürdüğünüz için teşekkür ederiz.” dedi.

Hayatında ilk defa çiğ köfte ve ayran ile tanışan Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Yuriy; acı olmasına rağmen çok hoşuna gittiğini söyledi.

Yuriy ilk çiğ köfte deneyimi şu şekilde anlattı: “Tarif et deseniz tarif edemem çünkü tadı daha önce yediğim hiçbir şeye benzemiyor, ama harika bir lezzet. Ayran ile çiğ köfte çok lezzetli ve uyumlu çok iyi gidiyor, yemeyenlere mutlaka tavsiye ederim.”

‘BİNLERCE ÖĞRENCİ GEZDİ’
Kültür Merkezi Genel Müdürü Demir ise Cihan’a; “ Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi olarak şu anda Kiev’deki değişik üniversitelerinde Türkiye tanıtım günleri düzenliyoruz. Türkiye’nin; güzelliklerini, kültürünü, sanatını Ukrayna’ya taşıma ve tanıtma gayreti içerisindeyiz. Üniversitelerde çok yoğun bir ilgi var. Binlerce öğrenci gelip gezdi. Kültür merkezi olarak bundan onur duyduk. Gelecekte Türkiye’yi tanıtma anlamında daha geniş katılımlı ve kapsamlı programlar yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

‘BUGÜN BİZİM ÜNİVERSİTEMİZDE BÜYÜK BİR BAYRAM VAR’
Rektör Yardımcısı Anatoliy Kolot ise; “Türkiye Cumhuriyeti’nden bizim meslektaşlarımız geldi. Bizim, Türk üniversiteleriyle çok iyi ilişkilerimiz var. Bugün bizim üniversitemizde büyük bir bayram var. Bizim arkadaşlarımız geldi. Kendi kültürlerini gösterdiler. Biz ve öğrencilerimiz Türkiye’yi daha yakından tanımak istiyoruz. Türk kültürü ve eğitim sistemi çok ilgimizi çekiyor. Ben inanıyorum ki ilişkilerimiz sadece; bilim, eğitim, kültür değil bütün alanlarda gelişecek. Üniversitemizin kapısı sizlere her daim açık sizleri bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]