Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Naftogaz, Gazprom’la birleşmiyor

Moskova ve Kiev beş yıl aradan sonra tüm alanlarda ilişkileri geliştirmeye devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev 17-18 Mayıs’ta Kiev’e yeniden resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun Sivastopol’de 2042’ye kadar kalmasını sağlayan ve karşılığında doğalgazda on yıl için 40 milyar dolarlık indirim sağlayan Moskova, Ukrayna doğalgaz alt yapı sistemine de ortak olmak istiyor.

21 Nisan’da Medvedev’in bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan anlaşmaların Ukrayna parlamentosunda onaylanma sürecinde yaşanan olaylar dünya kamuoyuna yansımıştı.

Ukrayna’da 27 Şubat’ta iktidara gelen Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Medvedev’le son iki ayda ona yakın görüşme gerçekleştirdi. Medvedev’in bir aya varmadan ikinci kez geleceği Ukrayna’da yeni beş anlaşmanın parafe edilmesi bekleniyor.

Bunların arasında Ukrayna enerji şirketi Naftogaz’ın Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom’la birleşmesi ile ilgili anlaşma yok.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov’la görüşmesinde ortaya attığı teklif Ukrayna tarafından sürpriz olarak değerlendirilmişti. CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]