Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Güney Kore, yaklaşan savaş nedeniyle Ukrayna’nın tüm bölgelerine seyahati yasakladı

Batılı ülkeler peş peşe tahliye kararı alıyor.

Güney Kore Cuma günü vatandaşlarının Ukrayna’nın tüm bölgelerine seyahat etmelerini yasaklamaya karar verdi ve bölgede artan gerilimin ortasında orada kalanların da derhal tahliye edilmesi talimatı verdi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dört kademeli sistemdeki en yüksek Seviye olan 4 seviye seyahat uyarısı Pazar günü yürürlüğe girecek.

Güney Kore, Ocak ayı sonlarında Ukrayna’nın güney, doğu ve kuzey bölgelerinde Seviye 3 uyarısını yayınlamıştı.

Yasak, Rusya’nın iki ülke arasındaki sınırlar boyunca binlerce asker konuşlandırdığı için Ukrayna’ya tam ölçekli bir işgal başlatabileceğine dair artan gerilimlerin ortasında geldi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, “Şu anda orada bulunan Güney Koreliler, mevcut (tarifeli sivil) uçuşlarla derhal güvenli üçüncü ülkelere veya Güney Kore’ye tahliye edilmelidir.” denildi.

Bakanlık, şu anda Ukrayna’da kalan Güney Korelilerin sayısının Seul’ün büyükelçilik personeli de dahil olmak üzere 341 olduğunu ekledi.

Seviye 4 uyarısı altındaki ülkelere veya bölgelere seyahat eden Güney Koreliler, ilgili yasalara göre cezalandırılabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]