Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donbas

Donbas’ta, Ruslar ateşkesi ihlali etti: Bir Ukraynalı asker yaralandı

Ateşkese rağmen Rusya’ya bağlı silahlı unsurlar, Ukrayna mevzilerine ateş açıyor.

11 Şubat Cuma gecesi Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta, Ukrayna birliklerinin sorumluluk alanlarının büyük çoğunluğunda ateşkes anlaşması uyarınca sessizlik hâkimdi ancak Nevelske yakınlarında Rusya Federasyonu’nun desteklediği silahlı unsurlar tarafından 3 defa ateşkes ihlali kaydedildi.

Cuma günü aralıklarla iki defa el bombası fırlatıcıları, büyük kalibreli makineli tüfekler ve otomatik silahlarla Ukrayna mevzilerine ateş açıldı.

Müşterek Kuvvetler Operasyonu Karargahı, yaptığı açıklamada, düşman tarafın provokasyon atışları neticesinde çıkan çatışmada bir Ukraynalı askerin yaralandığını bildirdi.

Rus yanlısı paralı askerler, Donbas’taki Ukrayna mevzilerine üç farklı mevzide ateş açtı.

Saldırılardan biri, düşmanın küçük silahlardan ateş açtığı Nevelske civarında gerçekleşti. Pisky’den çok uzak olmayan militanlar, elde tutulan tanksavar bomba atarlarından ateş etti.

Rus militanlar insansız hava aracıyla, Mariyinka yakınlarındaki Ukrayna mevzilerine bir VOG-17 bombası attı.

Açıklamada, “Düşmanın eylemleri sonucu bir Müşterek Kuvvetler mensubu yaralandı. Asker hastanede. Sağlık durumu kontrol altında” denildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]