Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna ile Fransa arasında Notre-Dame krizi çıktı

Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın Ukrayna ile Fransa arasında diplomatik krize neden oldu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko yanlısı olarak bilinen ”Pryamoy” kanalının sunucusu ve siyasi danışmanı  Taras Berezovets’in, Notre-Dame Katedrali ile ilgili tatsız sözlerine Fransa’nın Kiev Büyükelçisi Isabelle Dumont’un yanıtı gecikmedi.

Poroşenko’nun seçim kampanyasını açıktan destekleyen siyasi danışman ve ”Pryamoy” televizyon kanalının sunucusu Taras Berezovets attığı tweet ile “Aslında, (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron çok şanlı, (21 Nisan’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Poroşenko’nun rakibi Vladimir) Zelenskiy’nin ziyaretinden sonra sadece Notre-Dame Katedrali yandı. Elise Sarayı da alevlere teslim olabilirdi.” dedi.

www.UkraynaHaber.com

Berezovets’in yersiz “şakasına” ise Fransız Büyükelçi Dumont’un tepkisi gecikmedi. Dumont attığı tweet ile Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’e, “Rezalet. Utanmıyor musunuz?” diye seslendi.

Berezovets, gelen tepkiler üzerine “espri”  yaptım dedi bir müddet akabinde de sosyal medya paylaşımlarını sildi.

21 Nisan, Pazar günü Ukrayna’da ikinci tur seçimlerinin favori adayı Zelenskiy, 12 Nisan’da Elise Sarayı’nda Macron ile görüşmüştü.

Dün akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’in en ünlü tarihi yapılarından Notre-Dame Katedrali’nde yangın çıktı. Alevlerin hızla tarihi yapının etrafını sarması sonrası, katedralin çatısı ve kulesi çöktü.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]