Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy: Halk depresyona girmesin diye kendime koronavirüs bulaştırmak istedim

Zelenskıy, kendisine halka örnek olmak için yeni tip koronavirüs Covid-19 bulaştırmak istemiş.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, koronavirüs salgının başladığı anda halkın depresyona girmesini önlemek ve hastalığın gayet normal bir süreç içerisinde aşılabileceğini göstermek için kendisine yeni tip koronavirüs Covid-19 bulaştırılmasını istemiş.

Koronavirüs salgınının bütün dünyada korku saldığı ilk anda halkının ölüm korkusu ve depresyona girmesini engellemek için kendisine koronavirüs bulaştırmak istediğini söyledi.

“Ukrayinskiy Pravda” haber portalına verdiği mülakatta Zelenskıy, hastalığın yayılmaya başladığı ilk dönemde, yaptıkları bunalımlı bir kriz toplantısında, insanlara durumu kolaylaştırmak maksadıyla koronavirüse gönüllü olarak yakalanmak istediğini gündeme getirdiğini açıkladı.

Muhabirin koronavirüsünden korkup korkmadığını sorması üzerine Zelenskıy, “Kesinlikle hayır! Ben, bu süreci (gülerek) kendi üzerimde geçirmek istedim. İnsanlara kolaylık olsun diye. Bunalım anında toplandık, ben de bizimkilere teklif ettim: ‘Haydi, ben hastalanayım, siz hemen beni Bankova’da (cumhurbaşkanlığı ofisi) izole edin.’ Ben bu hastalık sürecini normal bir şekilde yaşayayım. İnsanların anlasın ki -bu korkunç-, sen de hastalanabilirsin, sen de kötü hissedebilirsin. Ben kendim bizzat bunu yaşayarak göstereyim istedim. İnsanlar anlasın, korkup depresyona girmesinler, bu veba değil. Çünkü korkunç bir an vardı, o zaman, insanlar hepimizin öleceğini düşünüyordu.” dedi.

“AİLEM BENİ AFFETMEZ, BANA DELİ DERDİ”
İstişarede bilerek hastalanma fikrinin heyet tarafından aşırı bulduğu kaydeden Zelenskıy, Covid-19 virüsü enfeksiyon kaynağını bulmanın da zor olmayacağını ancak kendisini bu kararından dolayı ailesinin de affetmeyeceğini, hatta kendisine “deli” diyeceklerini ifade etti.

“İNSANLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAKTAN KORKUYORUM”
Muhabirin, “Koronavirüsten, uçmaktan, örümcekten, hamam böceğinden korkmuyorsun, neden korkuyorsun?” Sorusu üzerine Zelenskıy, “En büyük korkum insanları hayal kırıklığına uğratmak. Çevremden insanların bir sıkıntı yaşadığı zamanda endişeleniyorum. Onun üzerinde çok düşünüyorum. Çocuklar için endişeleniyorum. Çok endişelenmenin normal bir şey olmadığını düşünmüyorum ama oluyor işte.” diye konuştu.

Tekrarlayan kâbusunun sorulması üzerine ise Zelenskıy, tekrarlayan kâbusunu şu şekilde anlattı: “Bir kıyıdan karşı tarafa atlamam lazım, arada uçurum var ama bir türlü diğer tarafa atlayamıyorum, düşüyorum. Aşmam lazımdı ama aşamadım devamlı tekrar ediyordu bu kâbus. Muhtemelen kendi kendime zor hedefler seçtiğim için bu kâbusları görüyordum.”

UKRAYNA’DA VAKA SAYISI ARTIYOR
Öte yandan, Ukrayna’da koronavirüs vaka sayısı artıyor. Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, 9 Haziran itibariyle, 34’ü sağlık çalışanı, 39’u çocuk olmak üzere 394 kişide covid19 virüsüne rastlanmasıyla vaka sayısının 27 bin 856’ya çıktığını bildirdi.

Yeni vakalardan 59 kişi hastaneye kaldırılırken, 217 kişide taburcu oldu, son 24 saatte ise 13 kişi covid19 nedeniyle hayatını kaybetti.

24 saat içerisinde 8 bin 80 test yapıldı, ülkede yapılan toplam test sayısı 437 bin 444’e ulaştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

VİDEO | Syaivo ve Meridyen, Kıyiv’deki sağlık çalışanlarına yemek ve baklava ikram etti

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]