Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto GaleriVideo

Poroşenko, Merkel ile Brüksel’de görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukrayna krizini görüştü.

Avrupa Konseyi toplantısının arifesinde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Almanya Federal Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi.

Görüşmede, Poroşenko Rusya’nın Azak Denizi ablukasını ve Kerç Boğazı’nı kapatması konusunda Almanya tarafından uygulanan çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Merkel’in Ukrayna denizcilerin serbest kalması ve bölgedeki seyrüsefer özgürlüğünü sağlaması için gayretlerinden dolayı minnettarlığını dile getiren Poroşenko, Azak Denizi ve Kerç Boğazı seyrüsefer kasıtlı engelleyen Rus Saldırıdan uygun şekilde karşılık verilmesi için Avrupa Birliği’nden ilave Azak Denizi yaptırımları yapmasını istedi.

“UKRAYNALI ASKERLERİ SERBEST BIRAKIN”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 11 Aralık’ta Rusya-Ukrayna krizinde devreye girerek Rusya lideri Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Moskova’dan tutuklu Ukrayna askerlerinin serbest bırakmasını talep ettiğini ifade etti.

Seibert, ikilinin Pazartesi günü gerçekleşen telefon görüşmesinde, Merkel’in tutuklu 24 Ukraynalı askerin serbest bırakılmasını ve Kerç Boğazı’nda deniz trafiğinin sorunsuz devam edebilmesi için gerekli koşulların sağlanmasını talep ettiğini belirtti.

KRİTİK GÜN DE GÖRÜŞMÜŞLERDİ…
Rusya’nın, 25 Kasım’da Ukrayna gemilerine saldırması ve 6’sı yaralı 24 askerini esir alması üzerinde Poroşenko, Merkel ile bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Poroşenko, Kerç Boğazı’nda Ukrayna’ya karşı vahşi saldırı ve sıkıyönetim rejiminin getirilmesi konusunda Merkel’e bilgi verdi. Angela Merkel, Rusya’nin saldırılarında silah kullanmasından duyduğu endişeyi dile getirdi ve elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Poroşenko, Rusya’nın saldırgan eylemlerinin kabul edilemez olduğunu ve Ukrayna askerlerini ve gemilerinin derhal serbest bırakılması için uluslararası topluma Rusya’ya üzerinde baskı yapılması çağrısında bulundu. Muhataplar, Brüksel’de gerçekleşecek Avrupa Konseyi için hazırlıkları üzerinde konuşmuştu. Durumu çözmek için Ukrayna-Almanya istişarelerini sürdürme konusunda anlaşmıştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Avrupa Konseyi Başkanı ile görüştü

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]