Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

VİDEO | ABC News, İran’ın, Ukrayna uçağının vurulma anını canlandırdı

İran’ın, vurduğu Ukrayna uçağının vurulma anının animasyon filmi yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) TV kanalı ABC News, Uluslararası Ukrayna Havayolları’na ait uçağın Tahran’dan kalkışından kısa bir süre iki roketle sonra vurulma anının tasvirini yayınladı

Videonun, ABD istihbaratından elde edilen verilere dayanılarak oluşturulduğu bildirildi.

Aynı zamanda, Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) uçak kazasının başlıca nedenlerini; roket ile vurulma ve terör saldırısı olarak açıkladı.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan havalanan #PS752 sefer sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağı, önceki sabah kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD medyasına konuşan birçok Amerikalı yetkili, ABD istihbaratının, Tahran-Kıyiv seferini yapan Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının İran tarafından fırlatılan füzelerden biriyle düşürülmüş olduğunu değerlendirdiğini öne sürmüştü.

VİDEO | NYT, Ukrayna uçağının İran’da vurulma anının videosunu yayınladı

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]