Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan 18 Temmuz’da Moskova’ya gidiyor, gündem Suriye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz’da günübirlik ziyaret için Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidecek. Ziyarette Suriye krizi başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası sorunların ele alınması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklara göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelmesi beklenen Erdoğan’ın Suriye’de rejim değişikliği konusunda fikir teatisinde bulunacağı kaydediliyor. Suriye güçlerinin düşürdüğü Türk jeti ile ilgili konunun gündeme gelmesi ve Rusya’nın elindeki bilgileri Türkiye ile paylaşması da değerlendirilen konular arasında.

Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, görüşmede ikili ticari, ekonomik ve siyasi ilişkiler ele alınacak. Özellikle sobaharda Türkiye’de yapılması planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının takvimi netleştirilecek. İki ülke ortak bakanlar kurulu gibi çalışan konsey toplantısı için Rusya Devlet Başkanı Putin de Türkiye’ye gidecek.

Rus kaynak Orta Doğu’daki gelişmelerin yanı sıra iki ülkenin Karadeniz bölgesi, diğer bölgeler ve uluslar arası örgütlerde işbirliğinin geliştirilmesinin de değerlendirileceğini kaydetti.

Erdoğan’ın Moskova temaslarında Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’le görüşmesi planlanmıyor. Medvedev, 18 Temmuz’da birlik devlet çalışmaları çerçevesinde Belarus’un başkenti Minsk’te olacak.

Erdoğan’a Moskova temaslarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da eşlik etmesi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ayrı görüşmelerde bulunması öngörülüyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]