Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye karıştı: 35 ölü, 3 bin işyeri yakıldı

Kobani şehrinin IŞİD tarafından ele geçirilme ihtimali, Türkiye’yi adeta savaş alanına çevirdi. Pazartesi başlayan olaylarda şehir merkezlerinde terör esti. 35 kişi hayatını kaybederken 130 vatandaş yaralandı. 3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasî parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı. Okul ve dershaneler de saldırılardan nasibini aldı.

Suriye’nin kuzeyindeki Kobani şehrine yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla pazartesi günü başlayan eylemler Türkiye’yi adeta savaş alanına çevirdi. Çatışmaya sahne olan eylemlerin faturası ağır oldu. Diyarbakır’da 10, Mardin’de 6, Siirt’te 5, Gaziantep’te 4, Adana, Muş, Batman ve Van’da da 1 olmak üzere toplam 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’da çıkan olaylarla yaralanan Mert Değirmenci’nin de beyin ölümü gerçekleşti. Bu şahıslardan 4’ünün linç edilerek, 3’ünün yanarak, 13’ünün ateşli silahla vurularak öldüğü öğrenildi. 130 vatandaş da yaralandı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde önceki akşam ölü olarak bulunan 2 kişinin de kimlikleri belirlendi. Söz konusu şahıslardan birinin Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45), diğerinin ise Suriye’deki iç savaştan kaçarak Kızıltepe’de ikamet etmeye başlayan Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) olduğu tespit edildi. Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir grup tarafından evinin önünde ‘IŞİD’ci misin?’ denildikten sonra öldürülen 65 yaşındaki Ahmet Albay’ın da bayram ziyaretine gelen akrabalarını uğurlarken saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Olaylar sebebiyle sokaklarda terör esti. 3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasi parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı ya da tahrip edildi. Yüzlerce MOBESE sistemleri, trafik lambası, elektrik trafoları ve reklam panoları da şiddetten nasibini aldı. İstihbarat raporlarına göre eylemlerin başta İstanbul olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde daha da artacağı belirtildi. KCK yöneticilerinin özellikle Van, Diyarbakır, Hakkâri ve Şırnak’ta eylemleri artırın talimatı verdikleri iddia edildi.

Sokağa çıkma yasakları sona erdi

Olaylar üzerine alınan sokağa çıkma yasakları da sona erdi. Salı günü 5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Siirt ve Van’daki yasak önceki gün, Mardin, Batman ve Diyarbakır’daki de dün sona erdi. Diyarbakır’ın Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde bulunan av malzemeleri satan iki işyeri, göstericiler tarafından yağmalandı. Saldırganlar 100’e yakın av tüfeğini alıp kaçtı. Gaziantep’te ise sokakları ateşe veren PKK’lılara tepki gösteren vatandaşlar, pompalı silahlar, döner bıçakları, kılıçlar ve sopalarla sokağa indi. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

Van Emniyeti’nden Talimat: Önce AKP binalarını koruyun

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, olaylarla ilgili skandal bir talimatı köşesine taşıdı. Takan, Van’da, olaylara müdahalede yetersiz kalan emniyet güçlerine önce AKP binalarını koruma görevi verildiğini belirtti. Ahmet Takan’ın ‘Van Emniyeti’nden skandal talimat: Önce AKP binalarını koruyun’ başlıklı yazısında, şu bilgiye yer verildi: “… Van Emniyeti’nin büyük bir skandala imza attığı bana ulaşan bilgiler arasında. Van’da, olaylara müdahalede yetersiz kalan emniyet güçlerine önce AKP binalarını koruma görevi verildiği bildirildi.. Emniyet müdür vekili Salim Cebeloğlu emrinde AKP binalarını korumakla görevlendirilen polislerden bir kısmı AKP İpekyolu İlçe Başkanlığı’nda mahsur kaldı. Son anda Çevik Kuvvet müdahalesiyle kurtarılan ekip, binadan çıkarılırken AKP binasının ağır hasara uğradığı kaydedildi…”

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]