Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

NATO’nun yükünü Ukraynalı Ruslan taşıyacak

Ukrayna Devlet Şirketi Antonov ile Rusya’nın Volga-Dnepr hava kargo ortak iştiraki, NATO’nun stratejik hava taşımacılığı ihalesini kazandı.

Böylece Ukrayna yapımı ve kısa pistlerde kalkış-iniş yapabilen nakliye uçağı An-124-100 ‘Ruslan’ model Antonovlar NATO için yük taşıyacak.

SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) programı içerisinde NATO’yu temsil eden NAMSA (NATO Maintenance and Support Agency) ajansı ihaleyi Ukrayna Antonov şirketi ve Rus Volga –Dnepr ortak iştirakinin kazandığını açıkladı.

Antonov’un resmi sitesinde ihale komitesinden gelen mektup yayınlandı. Antonov’un sitesinde yapılan açıklamada, “Kısa adı Ruslan SALIS GmbH olan konsorsiyum NATO’nun aradığı teknik şartları karşılayan tek firmaydı” denildi.

Öte yandan NAMSA ve Ruslan SALIS GmbH’nin 2013-2014 yıllarını kapsayacak sözleşmenin çalışmalarına da başladığı bildirildi.

SALIS çerçevesinde Antonov ve Volga-Dnepr iştiraki uzun süreli pozitif iş tecrübesine sahip olduğu belirtildi.

2006’da imzalanan sözleşmeye göre SALIS programına katılan; Belçika, İngiltere, Macaristan, Almanya, Yunanistan, Kanada, Danimarka, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Finlandiya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve İsveç gibi 18 üye ülkenin stratejik yük taşımacılığında Antonov ve Volga-Dnepr filosuna ait 6 Ruslan model uçak kullanılmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]