Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
TürkiyeVideo

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıl dönümü; milyonlar anıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıl dönümü; milyonlar anıyor

Bugün (10 Kasım 2018) Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğu uğurlanışının 80. yıldönümü. Atatürk bugün Ankara ve ülkenin dört bir yanında resmi törenlerle anılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan başkanlığındaki devlet heyeti, Anıtkabir’e çıkarak saat 9’u 5 geçe Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir anma töreni düzenleyecek. Ardından Anıtkabir halka açılacak.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de bir araya geldi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yılı tüm yurtta törenlerle anılıyor. Devletin zirvesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Ankara’da Anıtkabir’deydi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve mesajını okudu.

Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Cumhur Başkanı Erdoğan, “Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni dâhili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.” İfadesini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 09.05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da hayat durdu, sirenler çalmaya başladı. Anıtkabir’deki Türk Bayrağı da yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve yazdığı mesajı paylaştı. Erdoğan şunları söyledi, “Aziz Atatürk İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80’inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni dâhili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 95’inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun.” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]