Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto Galeri

Cumhurbaşkanı Poroşenko Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yil dönümü anma töreninde

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıldönümü anma törenine Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko dünya liderleriyle ile birlikte katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko, Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yıl dönümü anma törenlerine katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e çalışma ziyaretinde bulundu.

Bugün Fransa’da, Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yıl dönümü anma töreni başkent Paris’teki Elize Sarayı’nda gerçekleştirildi. 80’den fazla dünya liderinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko, Elize Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Brigitte Macron tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Marina Poroşenko, Macron ve eşiyle samimi bir sohbet gerçekleştirdikten sonra törenin gerçekleştirileceği salona geçti.

CUMHURBAŞKANI POROŞENKO ELİZE SARAYI’NDA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun da aralarında bulunduğu devlet, hükümet ve uluslararası kuruluşların başkanları, Birinci Dünya Savaşı’nı sonlandıran Ateşkes Anlaşması’nın 100. yıl dönümü anma törenleri kapsamında, Elize Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından karşılandı.
Törene ABD Başkanı Donald Trump ve eşi, Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

Fransa’da Şanzelize Caddesi’nde bulunan, Zafer Takı (Arc de Triomphe) ve Meçhul Asker Anıtı’nda anma töreni düzenleniyor. Anma törenleri, askeri tören ve Fransa milli marşının icrasıyla başladı. Birinci Dünya Savaşı’nın kurbanlarının anma töreni gerçekleşti.

Farklı ülkelerden gelen gençler, ünlü yazarların kaleme aldığı savaşın tanıklarının anılarını okudu.
Tören, askeri geçitle sona erdi.

www.UkraynaHaber.com

POROŞENKO, PARİS BARIŞ FORUMU’NUN AÇILIŞINA DA KATILACAK.

Savaşın sona erişinin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği ve ilk defa gerçekleştirilecek olan Paris Barış Forumu nedeniyle Fransa’nın başkenti Paris, 70’in üzerinde devlet ve hükümet başkanını bugün ağırlamaya hazırlanıyor. Forumun resmi açılış konuşmasını Macron, Merkel ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yapması planlanıyor. Açılış konuşmalarının ardından “Bilgi ve Demokrasi üzerine deklarasyon” başlıklı oturum düzenlenecek ve birçok ülke lideri bu oturumda konuşma yapacak.

UKRAYNA TARİH SAHNESİNE ÇIKTI

Yaklaşık 17 milyon insanın hayatını kaybettiği I. Dünya Savaşı’nı bitiren “Ateşkes Günü”nün üzerinden tam 100 sene geçti. Fransa sınırları içinde yer alan Rethondes Garında bir demiryolu vagonunun içinde 11 Kasım 1918 yılında imzalanan müzakerenin ardından birinci dünya savaşı resmen sona erdi. Avrupa merkezli savaş, 28 Temmuz 1914’te başladı ve 4 yıl sürdü. Savaşın ardından Çekya, Avusturya, Macaristan, Polonya, Litvanya, Estonya, Ukrayna, Yugoslavya ve Türkiye Cumhuriyeti gibi pek çok ülke tarih sahnesine çıktı. İmparatorluklar sona erdi. 20. yüzyıla damgasını vuran savaşlardan olan Birinci Dünya Savaşı’nın ardından yeni bir dünya düzeninin de temeli atılmış oldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraflar: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]