Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Eren Keskin ile birlikte Cumartesi Anneleri ve çok sayıda kişi gözaltına alındı

Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili açıklama yapan Cumartesi Anneleri, "Galatasaray yasaklanamaz. Galatasaray bizimdir" dedi.

İstanbul Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis engel oldu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Keskin, “Gözaltına alınıyoruz” dedi.

Cumartesi Anneleri de gözaltılarla ilgili yaptığı açıklamada, “AYM kararına uyun, toplanma ve basın açıklaması yapma özgürlüğümüzü ihlal etmeye son verin, Galatasaray’daki ablukayı derhal kaldırın” dedi.

‘BİR MEKÂNIN YASAKLANMASI TOPLANMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİDİR, GALATASARAY YASAKLANAMAZ’

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açıklanması ve suçun faillerinin yargı önünde cezalandırılması talebiyle başlattığımız, Türkiye tarihinin en uzun soluklu adalet eylemimiz 700. haftamızda ağır polis şiddeti ile engellendi.

Anayasa Mahkemesi, Maside Ocak’ın başvurusu üzerine verdiği kararla, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkımızın ihlal edildiğine hükmetti.

AYM kararında, Galatasaray’daki buluşmalarımızın demokrasinin gereği olduğuna vurgu yaptı.

AYM, Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Galatasaray Meydanı’nda sürdürdüğü eylemin hukuka uygun olduğunu bildirerek, engellenmemesi konusunda Beyoğlu Kaymakamlığı’na açık bir ödev yükledi.

Buna rağmen kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı’ndaki abluka kaldırılmadı. AYM kararına uyulmadı!

Bütün engellemelere rağmen hakikati söylemeye devam edeceğiz. 28 yıllık pratiğimiz tanıktır; hakikati söyleme sorumluluğuna ve cesaretine sahibiz, bundan vazgeçmeyeceğiz!

Kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz! Kayıplarımızı aramaya, akıbetlerini sormaya, faillerinin cezalandırılmasını istemeye, mevcut adaletsizliğe itiraz etmeye, hak ve özgürlük talep etmeye devam edeceğiz.

Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Toplanma ve basın açıklaması yapma özgürlüğümüzü ihlal etmeye son verin, Galatasaray’daki ablukayı derhal kaldırın!

Bir mekânın yasaklanması toplanma özgürlüğünün ihlalidir. Tam da bu hukuki dayanakla söylüyoruz; Galatasaray yasaklanamaz. Galatasaray bizimdir, Galatasaray hepimizindir.

941. haftamızda bir kez daha haykırıyoruz: Kayıplarımızı aramaya, akıbetlerini sormaya, faillerinin cezalandırılmasını istemeye, adil işleyen bir hukuk sistemi talep etmeye devam edeceğiz. Hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz.

Galatasaray Meydanı’nda gözaltına alınan 15 Cumartesi Anneleri / İnsanları’nı derhal serbest bırakın!”

15 GÖZALTI

Cumartesi Anneleri gözaltına alınan isimleri şöyle paylaştı:

Besna Tosun, Maside Ocak, Ali Ocak, Hanife Yıldız, Sebla Arcan, Gülseren Yoleri, Eren Keskin, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Deniz Zeybek, Aylin Tekiner, Feyyaz Yaman, Ayşe Tepe, Mikail Kırbayır, Leman Yurtsever.

‘UYGULAYAN DA UYGULATAN DA SUÇ İŞLİYOR’

Gözaltılara insan hakları savunucuları, milletvekilleri, hukukçular ve sivil toplum örgütleri de tepki gösterdi:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]