Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da bu yaz bin 526 çocuk kayboldu

Ukrayna’da yaz ayları süresinde binden fazla çocuğun kaybolduğu bildirildi. Ukrayna İçişleri Adli Suçlar Bölümü Çocuk Dosyaları Sorumlusu Aleskey Lazarenko yaptığı açıklamada geçen üç ay zarfında emniyete bin 526 çocuk kaybolma hakkında başvurusu yapıldığını belirtti.

Kayıp vakalarından sadece 33 çocuğun halen bulunamadığı ifade eden Aleskey Lazarenko; “Küçük çocukların kaybolması emniyet için kanayan yara. Çünkü kaybolma vakası hadiseyle ilişkili diğer suç ve cinayetleri ortaya çıkarıyor” dedi.

KAYIP VAKALARINDA CİNAYET DOSYASI AÇILIYOR
Ukrayna’da yeni alınan karara göre kaybolmuş çocuklar hakkında hemen cinayet dosyası açıldığını söyleyen Lazarenko, bu sayede çocukların yerini tespit etmek için arama tarama faaliyetlerinin ivedilikle hayata geçirildiğini belirtti.

Lazarenko’nun verdiği bilgilere göre Ukrayna’da Haziran-Temmuz tarihleri arasında 2 bin 75 çocuk çeşitli suçlara maruz kaldı. Bu çocuklardan 707’sinin çok ağır suçların mağduru olduğu ifade edildi.

Lazarenko: “Çocuklar en çok, hırsızlık, soygun ve dolandırıcılıktan etkileniyor. Çocukların yüzde 10’u cinsel şiddet ve yaklaşık onda biri ise trafik kazalarının kurbanı oluyor” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]