Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Atatürk, Kamçatka’da cami yaptırmamıştır

İDDİA: "Her sabah ilk ezanın okunduğu yer Japonya'nın en doğusundaki Kamçatka'dır. Oraya 1931 yılında camii yaptıran adamın adı da Atatürk'tür..."

Atatürk Kamçatka’da hiç cami yaptırmamıştır. Bu haber yanlış bilgi içermektedir.

Facebook’taki, “Her sabah ilk ezanın okunduğu yer Japonya’nın en doğusundaki Kamçatka’dır. Oraya 1931 yılında camii yaptıran adamın adı da Atatürk’tür…”

Bu paylaşımdaki yanlışlar:

  1. Kamçatka, Japonya’nın değil Rusya’nın doğusundadır.
  2. 1931 yılında Sovyetler birliğinde camiler yıkılırken Sovyetlerin en ücra köşesinde cami yapılması söz konusu dahi olamaz.
  3. Atatürk, Sovyetlerde cami yaptırmamıştır.

ATATÜRK HİÇ CAMİ YAPTIRDI MI?

Hayır, Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ve laik bir devlet yapısını savunan bir liderdir. Atatürk, Türkiye’de cami inşa etmek yerine, daha çok çağdaşlaşma ve modernleşme projelerine odaklanmıştır. Türkiye’de pek çok çağdaş eğitim kurumu, sağlık tesisi, altyapı projesi ve kültürel yapı inşa ettirmiştir. Atatürk’ün laiklik ilkesine bağlılığı, dini yapıların devlet tarafından finanse edilmesini ve inşa edilmesini engellemiştir. Bu nedenle, Atatürk’ün kişisel olarak cami inşa ettirdiği bir bilgiye rastlanmamaktadır.

Kamçatka Rusya’ya ait bir toprak parçasıdır ve Atatürk’ün Kamçatka’da cami yaptırdığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür yanlış bilgiler Atatürk’ün itibarına zarar veren hakaretlerdir.

KAMÇATKA’DA CAMİ VAR MI?

Kamçatka’daki caminin inşası 2006 yılında Müslüman azınlık başkanı Osman Osmanov önderliğinde başlatılmıştır. Kamçatka’da bir cami bulunmaktadır. 2006 yılında Kamçatka Müslüman cemaati başkanı Osman Osmanov liderliğinde inşaatına başlanan bir cami bulunmaktadır. Bu cami Petropavlovsk şehrinde yer almaktadır ve “İlk Doğu Camisi” veya “İlk Işık Camisi” olarak da adlandırılmaktadır. Ancak, cami inşaatı bölgedeki Ortodoks Hristiyan Kilisesi ve bazı dini gruplar tarafından eleştirilmiş ve düşmanlıkla karşılanmıştır. Ayrıca, Müslümanlar ve camiye karşı düşmanlık olduğu ve bazı saldırıların gerçekleştiği de belirtilmektedir.

Muhabir | Yunus Erdoğdu  

FB: facebook.com/erdogduy

Telegram: t.me/ukraynahaber


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=TYRARQUCDDD9A

Bağımsız gazeteciliğe destek olun! Yunus Erdogdu | creating news, websites, music, video, photo, social media | Patreon

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]