Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama, 50. yaşını kutluyor

ABD Başkanı Barack Obama, 4 Ağustos’ta 50. yaşını kutlayacak.

Kenyalı bir baba ile Kansaslı bir annenin çocuğu olarak Hawai’de 1961 yılında doğan Obama, doğum gününü ailesi ve destekçileri ile senatör seçildiği Illinois eyaletinde bulunan Chicago kentinde kutlayacak.

Obama, Chicago’da kendisi yararına düzenlenecek iki yardım toplantısına da katılacak. Bu toplantılardan ikincisinde Obama’ya önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimi için yardım parası toplanacak.

Evli ve 2 çocuk babası olan Obama, ‘Amerika’nın ilk siyahî başkanı’ olarak tarihe geçti. Henüz 47 yaşında iken Beyaz Saray’a patron olan Obama, yaşam hikayesi ve başarıları ile hemen herkesin takdirini topladı. ‘Umut’ ve ‘Değişim’ sloganları ile geldiği başkanlık makamında 30 ayını dolduran ve sağlık sigortası ile finans sektöründe yaptığı reformlarla önemli değişimlere imza atan Obama, ekonomide arzu edilen canlanmayı bir türlü sağlayamadı.

20 Ocak 2009 tarihinde halefi George W. Bush’tan görevi aldığı dönemde saçlarında ak bulunmayan Obama, geçtiğimiz 30 ay içerinde başında siyah saçın neredeyse kalmamasıyla yaşadığı sıkıntıları da adeta resmediyor. Son olarak hazinenin borçlanma tavanının yükseltilmesi müzakerelerinde sıkıntılı anlar yaşayan Obama, elde edilen ‘çözümü’ de adeta ‘kızılçık şerbeti’ olarak içmek zorunda kalmıştı.

Bu arada, Rusya, Obama’nın 50. yaşgünü nedeniyle onuruna posta pulu bastı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]