Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna kalp ölümlerinde Avrupa lideri

Dünya Kalp Birliği’nin 26 Eylül Dünya Kalp Günü’nde, yayınladığı rapora göre, Ukrayna kalp ölümlerinde Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.

Dünya Kalp Birliği’nin verilerine göre Ukrayna’da kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler tüm ölümlerin yarısından fazla bir oranı oluşturuyor.

İstatistiklere göre, Ukrayna’da son 25 yıl içerisinde kalp ve damar hastalıklarının oranı 3 kat artarken, buna bağlı ölüm oranları da yüzde 45 oranında artış kaydetti.

Kiev Belediye Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sadece Kiev’de her sene 3 bin kişi damar tıkanıklığına yakalanıyor.

Ukrayna’da 2009 yılında kalp-damar hastalıklarından 17 bin 859 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin yüzde 21’nin çalışabilir yaştaki insanlar olduğu belirtildi.

Ukrayna basını ise yayınladıkları haberlerle risk gruplarını ve kalp rahatsızlıklarını önleme metotları hakkında bilgi veriliyor. Doktorların genel tavsiyesi ise tabiatla içli dişli olun ve her gününüzü gülümseme ile karşılayın şeklinde.

2000 yılından bu yana kutlanan Dünya Kalp Günü, Eylül ayının son Pazar gününde kutlanıyor.

Dünya genelinde kalp hastalıkları ve kalp krizinin nedenlerine dikkat çekilerek, çocukluktan itibaren hangi önlemlerin alınacağı konusunda toplumun bilinçlendirilmesine çalışılıyor.

Dünya genelinde sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin teşvik edildiği çeşitli aktivitelerle kutlanan Dünya Kalp Günü’de, hastalıkla ilgili önemli noktalara dikkat çekiliyor.

Öte yandan Türkiye’de de yaklaşık 3 milyon koroner kalp hastası olduğunu biliniyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]