Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Rüşvet operasyonu ve üç bakanın istifası Ukrayna basınında geniş yer aldı

Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu..

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası Ukrayna gündemine oturdu.Bakanların istifasıyla ilgili Ukrayna’da…

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası Ukrayna gündemine oturdu.
Bakanların istifasıyla ilgili Ukrayna’da haber ajanslarının servislediği haberler, yazılı ve görsel medyanın yansı sıra internet haber sitelerin geniş yer buldu. Bakaracı-makaracı Eğemen Bağış ise haberlere konu bile olmadı.

Ukrayna devlet haber ajansı ‘Ukrinform peş peşe gelen istifa haberlerini sırayla abonelerine servisledi.

Haber ajansı RBK-Ukrayna ise abonelerine haberi; “Türkiye’de yolsuzluk skandalı üzerine üç bakan istifa etti” başlığı ile ulaştırdı. Haberde hükümete yakın çevrelerin “komplo” vurgusuna dikkat çekildi.

Podrobnosti medya gurubu ise: “İstifa eden bakan sayısı artık 3 oldu” şeklinde paylaştı. Haberde Türkiye’deki yolsuzluk skandalını araştıran kıdemli polis memurlarının görevlerinden alınmasına da yer verildi.

Ülkenin en çok gazetelerinden Segodnya (Bugün) ise “Türkiye’de bir günde üç bakan istifa etti” başlığını kulandı.

Liga haber sitesi ise; “Türkiye’de yolsuzluk skandalı: Bir günde üç bakan istifası” diye duyurdu.

Potok (Akış) haber sitesi; ise haberi 3 bakanın peş peşe istifasını dünya gündeminin birinci sırasında verdi. Haberin arka planında İtalya ve Hindistan’daki bakan istifalarına da atıfta bulunuldu.

15 Dakika adlı haber sitesi ise haberi; “Aynı anda üç Türk bakan görevi bıraktı” başlığıyla verdi.

Golos Stolitsi (Başkentin Sesi) haber sitesi ise “Türkiye’de iktidar yolsuzluk skandalıyla sarsıldı” şeklinde verdi. Çok geniş bir şekilde verilen haberde soruşturma sırasından ayakkabı kutularından çıkan paralara geniş yer verildi.

Prestupnosti (suç) adlı haber sitesi, art arda gelen istifaları okurlarına aktardı.

MIGnews.com ise haberi; “Türkiye’de bakanlar istifa ediyor: Üçüncü bakan da istifa etti” şeklinde verdi haberi. Haberde Bayraktar’ın NTV’ye yaptığı açıklamadaki; “Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.” ifadeleri de Rusça olarak verildi.

Ağırlıklı olarak finans haberleri veren BIN haber ajansı: “Türkiye’de bir günde 3 bakan istifası” başlığı ile yayınladı. “Büyük Rüşvet” olarak nitelenen haberde Erdoğan Bayraktar’ın istifasının televizyondan duyurduğu belirtildi.

Yorum gazetesi Komentarii; “Oğullarının adı yolsuzluk davasına karışan 3 bakan istifa etti” şeklinde verdi haberi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]