Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Medvedev Putin’e özendi, tarlada karpuz yiyerek PR yaptı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in bir haftadır ülke gündemini meşgul eden ziyaretleri Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’i ve Kremlin danışmanlarını harekete geçirdi. Ülkenin Saratov bölgesinde fabrikaları gezen, inek ve danaları seven Medvedev tarlaya indi. Çiftçilerle sohbet eden Medvedev, ürünler üzerinde incelemelerde bulundu. Bir dilim karpuzu eline alarak yiyen popülaritesini artırırken, gıda fiyatlarındaki artışa da denetim istedi.

Saratov bölgesinin Graçinoe köy çiftliğinde tarlaya inen Medvedev, buradaki meyve ve sebzelerini inceledi. Çiftlik yönetiminden üretimle ilgili bilgi alan Devlet Başkanı’na tarla ürünü karpuz da ikram edildi. Karpuz yiyen Medvedev’in ürünün leziz olduğunu belirtti. Daha sonra Medvedev tarladaki kavunun da tadına bakarak, “Özbek kavunundan kötü değil.” diye övdü. Rusya Devlet Başkanı, tarlada çiftçilerin kredi alıp alamadıklarını da sorguladı.

Daha sonra Medvedev, Saratov’un Engelsk kentinde bir süt fabrikasını da gezdi. Fabrikada Ryajenka içen (kefire benzeyen) Medvedev, yakında bulunan et fabrikasına da geçti. Fabrikada Rusya Başkanı, inek ve buzağı okşamayı da ihmal etmedi. Fabrikanın sucuk-sosis bölümünü de gezen Medvedev’e işçiler “Doktorski” isimli bir kangal sucuk ikram ederken fiyatının 280 ruble (9 dolar) olduğunu söylediler. Medvedev bunun üzerine, “Hatırlıyorum, eski Sovyet döneminde bunun fiyatı yüz kat daha düşüktü” dedi.

MEDVEDEV: KARABORSACILARA İZİN VERMEYİN

Saratov gezisinde Devlet Konseyi toplantısında konuşan Medvedev, bölge valilerinden karaborsacılara savaş bayrağı açmalarını talep ederek, “Rusya’da ne et, ne şeker, ne de tahıl kıtlığı var, gıda ürünlerine yönelik fıyat artışı karaborsacılık niteliğinde… Akşamları mağazalardan, büyük market zincirlerinden greçkayı (kara buğday) çıkarıyorlar. Kamyonla gelerek çuval çuval greçka alıyorlar. Kuşkusuz ki daha sonra pazarda veya küçük mağazalarda bu greçkaları satıyorlar. Mağazalar bunu yapmamalı, bu ürün perakendeden ziyade, toptancıya satılıyor. Tamam, çabuk satılmasını istiyorlar, ama bu durumda bu husus ticaret yasasının ihlalidir… Valiler bölgelerinde gıda fiyatlarını takibe almalı. Gürültüyü susturmak ve durumu açıklığa kavuşturmak lazım.” diye sitemde bulundu.

Rusya Başkanı, konuyla ilgili başta İçişleri Bakanlığı ve Federal Tekelle Mücadele Servisi olmak üzere yetkili mercilerin acil olarak önlemler almasını talep etti.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]