Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki Müslümanlar Kadir Gecesi’ni ihya etti

Ramazan ayına bir gün geç başlayan Ukrayna’daki Müslümanlar, bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen Kadir Gecesi’ni Türkiye’den bir gün sonra ihya etti.

Başkent Kiev’deki Ar Rahma Camii’ndeki Kadir Gecesi programına dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda Müslüman katıldı. Ar Rahma Cami’nde hatimle kılınan teravih namazı da Kadir Gecesi’nde tamamlandı. Yatsı namazına Kuran hatmini yetiştiren Özbekistanlı hafız Faruk Hudaverdiyev namaz akabinde hatim duasını yaptı. Ar Rahma Camii imamlarından Rüstem Gafurin’in teravih namazı akabinde ettiği Kadir Gecesi’ne özel Rusça duaya ise cemaat hep bir ağızdan; “Âmin” dedi.

Dünya Müslümanları için gözyaşlarıyla af ve mağfiret dileyen inananlar gece saat iki gibi kucaklaşarak birbirlerinin Kadir Gecesi’ni kutladı. Camide Ramazan ayının son 10 gününü itikâf ve tefsir dersi ile geçiren çok sayıda inanan gün ağarana dek ibadetlerine devam etti.

TERAVİH UKRAYNA’DA HATİMLE KILINDI
Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamada bulunan Özbekistanlı Hafız Faruk Hudaverdiyev: “Ben Özbekistan’dan geldim. Burada Ukrayna’da teravih namazını hatimle kıldık. Bugün hatim duasını yaptık. Bize bu imkânı tanıyan, Özbekistan Dini İdaresi ile Ukrayna Müslümanları Dini İdaresine minnettarız. Allah kelamını başka devletlerde duyurulmasına vesile olduğumuz için Allah’a hamt ediyoruz. Burada birbirinden çok farklı halklar hep birlikte Ramazan’ı huşu içinde geçirdik. Ramazan’ın her gününde camide iftarlar oldu. Her iftarda farklı milletler kendi mutfaklarındaki geleneksel lezzetlerden iftar sofrası kurdu. Kiev’de Ramazan’ı çok farklı bir atmosferde idrak ettik.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]