Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da 3 ay önce asit saldırısına uğrayan aktivist Gandzük öldü

Yolsuzluğa karşı çıkmanın bedelini canıyla ödedi...

Ukrayna’da üç ay önce asit saldırısına uğrayan aktivist Katerina Gandzük hayatını kaybetti. 33 yaşındaki Gandzük, yolsuzluk karşıtı eylemleriyle biliniyordu.

Herson kentinde 31 Temmuz’da saldırıya uğrayan Gandzük’ün vücudunun yüzde 40’ı yanmıştı. Aynı zamanda kentin belediye meclisi üyesi olan Gandzük, başkent Kiev’de 11 ameliyat geçirmişti.

Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko sorumluların cezalandırılmasını istedi. Saldırıyla ilgili olarak beş kişi gözaltına alınmıştı.

‘Benim durumun Ukrayna’nın durumundan iyi’
Gandzük’ün ölüm nedeni tam olarak bilinmiyor. Yerel basın, aktivistin pıhtı atması sonucu öldüğünü yazdı.
Aynı zamanda Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı harekete karşı da kampanya yürüten Gandzük, Eylül’de halkı yolsuzluklarla karşı mücadeleye çağıran bir video yayımlamıştı.

Gandzük, “Biliyorum kötü görünüyorum. Ama en azından tedavi görüyorum. Durumun Ukrayna’daki adaletin durumundan iyi. Çünkü adalet kimsenin umurunda değil” demişti.

Kaynak: BBC

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]