Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Astana, Orta Asya ve bölgenin finans merkezi olmaya aday

Kazakistan, Orta Asya'nın parlayan yıldızı!

Kazakistan’ın başkenti Astana’nın ev sahipliğinde geçen yıl 10 haziran-10 eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen Expo-2017 Uluslararası fuarının yerleşkesinde ülke ve bölgenin ekonomik hayatında önemli bir rol oynayacak Astana Uluslararası Finans Merkezi(AIFM) hizmete girdi.

12 hakimden oluşan yönetim kurulunda yaralan hakimler alanlarında dünyada saygın ve otoriteye sahip kişiler. AIFM Yönetim Kurulu Başkanı Hakim Lady Barbara(Judge CBE) Kazakistan.kz’te yaptığı açıklamada AIFM’in çok verimli ve etkili bir rol oynayacağını söyledi.

ASTANA STRATEJİK BİR KONUMA SAHİP

Büyüleyici bir şehir olan Astana’nın coğrafik olarak Orta Asya’nın ortasında,Rusya, Çin,Kafkaslar,İstanbul ve dünyanın en zengin ülkelerine yakın olduğunu söyleyen Lady Barbara, bölgenin bir huba (farklı ağlarının haberleşmesini ve bir araya gelmesini sağlanmasına) ihtiyacı olduğunu bunu da en iyi şekilde Astana’nın yapabileceğine inandığını belirtti. Bölgenin hub ihtiyacını gidermek için açılan AIHM’de uluslararası saygınlık kazanmak adına İngiliz kanunlarına göre yönetileceğini vurgulayan Lady Barbara,hükümetle koordine ve işbirliğinde olduklarını,şeffaf, adil, ve profesyonel hizmetlerin verileceği merkeze dünyanın tüm finans kuruluşlarını davet etti.

Ülkenin yetenekli ve tecrübeli kadroya sahip olduğuna dikkat çeken Lady Barbara, merkezin sadece bölgeye değil aynı zamanda dünyaya da faydalı olacağına inandığını yeniledi.

ASTANA FİNANS MERKEZİNİ NAZARBAYEV AÇTI
Uluslararası Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zyaed Al Nahyan’ın katıldığı törenle açıldı.

Başkent Astana’da Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Nazarbayev, Astana’nın New York, Londra, Singapur ve Dubai gibi dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olma yolunda büyük bir adım attığını söyledi.

Törene katılan NASDAQ Başkan Yardımcısı Meyer Sandy Frucher ve dieğer katılımcılar yeni finans merkezine başarı dileklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev finans merkezinin açılışını yaptı ve tokmakla gonga vurdu.

ULUSLARARASI ASTANA FİNANS GÜNLERİNE DÜNYANIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ KATILDI

Astana’nın başkent oluşunun 20.yılı kutlamaları çerçevesinde başkentte Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa dünyanın önde gelen finans kuruluşu temsilcilerinin yanında Nobel ve Pulitzer ödüllü uzmanlar katıldı. 40 ülkeden 150 konuşmacının katıldığı konferansta İslami Finans sistemleri,yeşil ekonomi,ekoloji, bilgi teknolojileri ve yatırım imkanları ele alındı.

Astana Finans Günleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla Uluslararası Astana Finans Merkezi’nin Expo-2017 fuar alanın gerçekleşmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]