Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna hükümetinden 40 bin 500 Türk Lirasına kadar jeneratör desteği

Ruslar, Ukrayna’nın elektrik alt yapısını hedef alıyor.

Ukrayna devleti elektrik kesintileri nedeniyle jeneratör almak isteyen apartmanlara 80 bin grivna (40 bin 500 Türk Lirasına) kadar maddi destek veriyor. Alınacak jeneratörün maliyetinin yüzde 70’i devlet tarafından karşılanıyor. Destek oranı bölgelere göre değişiyor.

Ukrayna’nın Geçici Olarak İşgal Altındaki Bölgelerinin Yeniden Entegrasyon Bakanlığı, Ukrayna’nın hangi şehirlerinde jeneratör destek ödeneklerinin miktarını açıkladı.

Maddi destekten çok katlı apartmanların sahipleri, konut ve inşaat ofisleri, apartman yöneticileri faydalanabilecek.

Destek oranları bölgelere göre değşiyor.

Kıyiv: Çok apartmanlı bina sakinlerine jeneratör maliyetinin yüzde 75’i tazmin edilecektir. En yüksek destek miktarı 80 bin Grivna.
Bölge idaresine bir başvuru ve bir paket belge sunarak tazminat alabilirsiniz. Fonlar 2 ay içinde ödenecektir.
Lviv: Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti ve konut sektörünün geri kalanı için tazminat miktarı fiyatın yüzde 50’sidir, ancak maksimum 30 bin Grivna’dır. Restoran ve gıda perakendeciliği yapan girişimcilere de destek verilecek. Komisyonun başvuruyu değerlendirip karar vermesi için 10 güne kadar sürüyor.
Poltava: İki kattan fazla olan binalarda oturanlar tazminat alabilir. Tazminat, cihazın maliyetinin yüzde 50’sini geçmemeli. En yüksek destek miktarı 80 bin Grivna.
Odesa: Belediye, jeneratörlerin maliyetinin yüzde 70’ine varan, ancak jeneratör fiyatı 100 bin Grivnası geçmeyecek şekilde olmalı. Tazminat almak için fatıra ilçe idaresine başvurmak yeterli.
Sumı: Üç veya fazla katlı binalar ile 1993 yılından önce inşa edilmiş iki katlı binalarda oturanlar tazminat alabiliyor. Tazminat miktarı yüzde 50 ve 50 bin Grivnası’ya kadar.
Rivne: Burada cihazın maliyetinin yüzde 70’ini karşılıyorlar. Ama en fazla 45 bin Grivnası mal olması şartıyla.
Çernivtsi: Maliyetin yüzde 80’ini karşılıyorlar. Cihaz en fazla 60 bin Grivnaya mal olmalı ve binadaki en az 36 dairenin ihtiyaçlarını karşılamalıdır.
Zaporijya: 30 bin Grivnaya kadar maliyeti varsa, jeneratör maliyetinin yüzde 80’inin iadesi mümkün. Cihazın ödemesinin bir banka aracılığıyla yapılması gerekiyor.

Yunus Erdoğdu – Ukraynahaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]