Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rasmussen: Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini çekmeli

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna’daki küçük ayrılıkçı grupların şiddet eylemleri sürerken Rusya’nın da Ukrayna sınırlarına askerî baskı uygulamasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Rusya’ya krizi tırmandırmama çağrısı yapan Rasmussen, Ukrayna sınırlarındaki askerlerini de çekmesini ve Rus yanlısı ayrılıkçıların şiddet eylemlerini desteklemediğini ortaya koymasını istedi. Ukrayna’daki son olaylarda Rusya’nın parmağı olduğunu öne süren Rasmussen, “Rusya, problemin parçası olmaktan çıkıp çözümün parçası olmalıdır.” dedi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, AB savunma bakanlarıyla yapacağı toplantıda ise savunma planlarını gözden geçireceklerini ve tatbikatları artırmayı ele alacaklarını dile getirdi. Rasmussen, “Geleceğin getireceği şeylere karşı hazırız.” dedi.

Rasmussen, Ukrayna krizinin çözümü için askerî seçenekleri tartışmadıklarını fakat müttefiklerin savunmasını güçlendireceklerini söyledi.

LÜKSEMBURG – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]