Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Femen, Pussy Riot’a destek için Kiev’in merkezindeki haçı devirdi

Dünya gündemindeki her olayı soyunma fırsatı olarak gören, Ukraynalı kadın hareketi Femen, bu sefer de Rusya’da tutuklu bulunan Pussy Riot’e destek olsun diye Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan tahta haçı hızarla kesti.

Rus Pussy Riot grup üyeleri bir Hıristiyan kilisesinde şarkı söylediği için gözaltına alınmıştı. Bugün mahkemenin Pussy Riot hakkındaki kararı açıklaması bekleniyor.

Femen’den yapılan açıklamada, Rus grup üyelerine saygı duydukları ve destek olmak için Kiev’in merkezindeki haç işaretini kestikleri belirtildi.

Öte yandan Kiev savcılığı Femen’in son eylemi nedeniyle toplum düzenini bozduğu gerekçesiyle soruşturma davası açtı.

Fransa’da ‘Allah bizi çıplak yarattı’ eylemi ile Müslümanların tesettürünü hedef alan Femen’in kendi ülkesinde de Kilise ve Haç’ı hedef alan eylemleri herhangi bir kutsala saygısının olmadığını bir kez daha gösterdi.

Femen’in gerek Paris gerekse Kiev’deki dini sembollere karşı saldırılarını ise bütün uluslararası basın mensuplarının haber alıp takip etmesine rağmen polisin olaylara müdahale etmemesi dikkat çekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]