Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da komünistler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı meydanda kutladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Komünist Partisi (UKP) taraftarları çeşitli etkinlikler ile 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.

Kiev’in ünlü Hreşçatik Caddesinde ellerindeki parti bayraklarıyla yürüyüş düzenleyen UKP’liler “turuncu devrimin” yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nda kurulan platform çevresinde mitinglerine devam etti.

Sabahın erken saatlerinde itibaren meydanda toplanarak 1 Mayıs işçi bayramı geçişi yapan binlerce UKP’li ellerinde; ‘Mücadele etmeden zafer kazanılmaz’ afişleri çeşitli ‘çekiç-orak’ dövizleri taşıdı.

UKP Başkanı Petr Simenenko meydandaki kalabalığa hitap etti.

Simenenko yaptığı konuşmada Komünist partinin işçi haklarını savunmaya devam edeceğini artık savunmadan mücadele safhasına geçeceklerini söyledi.

Oligarşiye karşı olduklarını ifade eden Simenenko özelleştirmelerin durdurulmasını istedi.

Meydandaki halk ise Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; emekli aylıklarının düşüklüğünden iktidara güvenmediklerinden ve geçim şartlarının zorlaştığından şikâyet etti.

Yürüyüşe katılanlar Komünist lider Simenenko’nun konuşması akabinde platformdaki çalınan canlı marşları dinledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

Gölgede 30 derece sıcakta eyleme katılan Ukraynalıların park havuzlarında serinlemeye çalışmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

1 Mayıs kutlamalarında geçmiş yılların aksine daha az Lenin ve Stalin resmi görüldü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]