Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Düşük kurdan dolar satışı ilan verip 54 bin doları çalan gurup yakalandı

Kıyiv polisi, bir kadını bir buçuk milyon grivnası karşılığında (yaklaşık 54 bin dolar) dolandıran bir grupbu gözaltına aldı.

Dolandırıcılar döviz kuru gösteren sitelerde düşük kurdan dolar ilanı vererek ağlarına düşürdükleri kadının parasını çalmaya çalıştı.

Kolluk kuvvetleri, Kıyivli bir kadını 1,5 milyon Grivnası karşılığında dolandıran döviz dolandırıcılarını gözaltına aldı.

Kıyiv Polisinden yapılan açıklamada, bir kadının döviz bozdururken 54 bin doların üzerinde parasının kap kaççı tarafından çalındığını ihbar etmesi üzerine harekete geçildiği ve suça karışan üç kişinin yakalandığını bildirdi.

Suç ortaklarından birisi internette dolar için uygun düşük bir döviz kuru hakkında ilan yayınladı ve soygunu koordine etti.

Diğer bir kadın ise oda kiraladı ve döviz kurumu çalışanı gibi davrandı.

Sokakta bekleyen üçüncü kişi ise paranın çalınıp hızlı bir şekilde kaçmak için hazır bekledi.

DÜŞÜK DÖVİZ TUZAĞI

Tuzağa düşen kurban, düşük kurdan döviz ilanını görünce, farkında olmadan dolandırıcıları aradı. Suçlu, para ile gelmesi gereken adresi söyledi. Kurbandan 54 bin dolardan fazla aldıktan sonra, parayı motosikletteki suç ortağına ayrı bir çıkıştan verdiler.

Kaçan birisi 37 yaşındaki kadın ile 1975 ve 1981 doğumlu erkek hırsızları polis kısa sürede gözaltına aldı.

Gözaltı sırasında hırsızlardan birisi polis memuruna karşı koydu ve yaraladı.

Polis memuruna zarar veren kişi hakkında ayrı bir dava daha açıldı.

Dolandırıcılar organize dolandırıcılık suçundan mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin suçluların mallarına el konulması kararının yanı sıra beş ila on iki yıl arasında hapis cezası vermesi bekleniyor.

Öte yandan polis daha önce işlenmiş benzer suçlarla yakalanan kişilerin bir bağı olup olmadığını araştırıyor.

Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]