Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Genç Türk boksörlerden Ukrayna’da büyük başarı

Ukrayna’da yapılan Uluslararası Vladimir Klitchko Gençler Boks Turnuvası’nda Türkiye 6 siklette katıldığı müsabakalarda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak son aylarda boksta elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi.

Ukrayna’da düzenlenen Uluslararası Vladimir Klitchko Gençler Boks Turnuvası’na toplam 16 ülke katıldı. Turnuvada 52 kiloda Yasin Yılmaz ve +91 kiloda Erhan Muhammed Acı altın madalyanın sahibi olurken, 81 kiloda da Burak Aksın gümüş madalya kazandı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, son aylarda uluslararası turnuvalarda boks milli takımlarının büyük başarılara imza attığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Daha geçen hafta Büyük Bayanlarda Avrupa Birliği Şampiyonasında takım halinde 2. Olduk. Ukrayna’dan gelen haber hepimize moral oldu. Önümüzdeki hafta Ankara’da yapılacak olan Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonasından da çok umutluyuz. Bütün halkımızı Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak maçlarda milli boksörlerimizi desteklemeye davet ediyorum.”

ÜLKEMİZE ARMAĞAN OLSUN
Boks Genç Milli takımının baş antrenörü Cahit Himoğlu Ukrayna’da yapılan finallerin ardından yaptığı açıklamada, “Biz buraya sadece 6 boksör ile geldik. Toplam 16 ülke katıldı. Birçok ülke 10 siklette mücadele ederken Azerbaycan ve Ukrayna gibi ülkeler bazı sikletlerde ikişer boksör ile mücadele ettiler. Buna rağmen 6 boksör ile geldiğimiz Ukrayna’da 2 altın, 1 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attık.” dedi.

Himoğlu 81 kiloda altın madalya mücadelesi yapan Burak Aksın’ın finalde rakibine karşı çok üstün bir maç çıkarmasına rağmen, hakemlerin yanlı tutumuyla 13-13 biten maçta yenik ilan edildiğini hatırlatarak, “Herşeye rağmen turnuvada 3. Olduk. Ülkemize armağan olsun. Çok mutluyuz.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]