Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Femen’in hedefinde komşu ülke Belarus’un lideri vardı

Her fırsatta soyunmayı adet edinen Ukraynalı kadın hareketi Femen’in hedefin de bu sefer komşu ülke Belarus’un Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko vardı. Dünyanın ‘turuncu devrim’ ile tanıdığı başkent Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda eylem yapan Femen üyeleri, önce bir Lukaşenko portresi çizdi. Daha sonra portreyi hedef tahtası yapan eylemciler kız arkadaşlarını sapan olarak kullanıp, Lukaşenko portresine domates ve yumurta fırlattı.

Polisin müdahale etmediği eylemi çok sayıda basın mensubu izledi. Bugün Minsk’teki mahkemede yargılanan tutuklu muhaliflere destek olmak için toplanan Ukraynalı kızlar, Belarus lider aleyhinde ‘Avrupa’nın son tiranı’ şeklinde sloganlar attı. Belarusça pankart açan Femen üyeleri yargılanan kadın muhaliflerin serbest bırakılması talebinde bulundu.

Femen Hareketi Lideri Anna Gutsol, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı özel açıklamada; “Belarus’teki arkadaşlarımız bizden destek istedi. Lukaşenko’yu gerekirse fiziki güc kullanarak indirmek için bütün dünya kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Belarus halkına işkence yapmayı derhal bıraksın.” dedi.

Eylemi Cihan’a değerlendiren bir Femen üyesi ise “2010 yılı Aralık ayında 700 kişi göz altına alındı. Bunların içerisinde kadınlar var. Bunlar anneler ve çocukları var şimdi de devlet çocuklarını esirgeme kurumuna alıyor. Aileleri yuvaları dağıldı bırakın bu kadınları. Biz buradan tiranlara karşı eylem yapıyoruz. Belarus halkına destek için buradayız. Yumurta ve domatesle birlikte cinselliğimiz de kullanarak onlara destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Kadın eylemciler daha sonra yerdeki ezilmiş domates ve yumurta kırıklarını temizleyip olaysız bir şekilde dağıldı.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]