Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’da ‘militsiya’nın ‘polis’ olması gelecek yıla kaldı

Rusya’da ‘militsiya’ olarak adlandırılan güvenlik güçlerinin ‘polis’ adını alma planları gelecek seneye kaldı.

Geçtiğimiz yıl, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in ‘militsiya’ nın ‘polis’ olarak değiştirilmesi önerisi doğrultusunda çalışmalar hızla devam ederken, planlanan süre içinde geçişin yapılmasının mümkün olmayacağı dile getirildi. Aralık 2011 tarihine kadar gereken denetimler yapılarak militsalar arasından elenenlerin polis olarak atanmaları planlanıyordu. Ancak denetim esnasında karşılaşılan zorluklar yüzünden yönetici kadrolarda bile denetimlerin sona ermediği ifade edildi. Uzmanlar, geçişin gelecek yıla sarkabileceğini belirtiyor.

Medvedev, Mart ayında imzaladığı kararla Aralık ayına kadar değişim çalışmaların yetişebilmesi için denetimlerin 1 Haziran tarihine kadar tamamlanmasını istemişti.

Vedomosti gazetesine açıklamalarda bulunan ismi açıklanmayan emniyet güçlerinde görevli bir bürokrat, denetim ve belgelendirmeyi üç adımda yapmayı planladıklarını dile getirerek, “Devlet Başkanı İdaresi Emniyet Müdürlüğü’nün merkez yönetici kadro üzerinde denetim-belgelendirme yapacaktı. Daha sonra alt birimler ve personel denetlenecekti. Bir çok yönetici üzerine bu denetim yapıldı. Ancak iş o kadar uzadı ki denetimler personele ulaşamadı. Ne zaman ulaşacağı belli değil” şeklinde konuştu.

Militsiya görevlilerin denetim-belgelendirme çalışmalarında yolsuzluklarla ilgili bilgiler medyada yer alıyor. Basına açıklamalarda bulunan Devlet Başkanı idaresinden bir diğer kaynağa göre denetim-belgelendirmenin olumlu yansıtması için üst kadrolar 1 milyon dolardan 10 milyon dolara kadar rüşvet teklif ediyor. Bir çok militsiya memuru kendi birimlerinde henüz belgelendirmenin yapılmadığı ve ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgiye sahip olmadıklarını kaydediyor.

Denetim-bilgilendirme komisyonu üyesi avukat Anatoliy Kuçerena sürenin uzatılması gerektiğini ifade ederek, Medvedev’in yakın zamanda böyle kararı dile getirebileceğini söyledi.

Kremlin basın sözcüsü Nataliya Timakova da Medvedev için sürenin uzaması sorun oluşturmadığı, denetim-belgelendirmelerin kaliteli yapılması daha önemli olduğunu açıkladı.

Denetim-belgelendirmede iyi not alarak görevinde kalmak isteyen bazı üst kadrolar ise 10 milyon dolara kadar rüşvet teklif ettikleri öne sürüldü.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]