Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
AnalizHaberler

Eurovision’dan anlımızın akı ile çıktık [ANALİZ]

Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan 55. Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Türkiye’yi temsilen sahneye çıkan Manga grubu, We Could Be The Same adlı şarkıyla ikinci oldu.

Eurovision Şarkı Yarışması’nı Almanya 246 puanla kazanırken, Türkiye, 170 puanla ikinci oldu. 2003 yılında Sertap Erener’in 167 puan ile birinci olduğunu düşündüğümüzde maNga ile ikinci olmamız hakikaten büyük bir başarı olarak dikkat çekiyor.

Sahnede robot olarak insana dönen Natalie Marrable’ın lazer ışıkları ile donanmış metal görünümlü kostümün 70 kilo olduğunda şaşırdım. 55 kilo ağırlığında olmasına rağmen Mararable’nin, 70 kiloluk kostümünü sahnede hiç belli etmeden taşıması bize Anadolu kadınlarının sırtlarında hiç belli etmeden taşıdığını hatırlattı.

Manga finalde, “We could Be The Same” (Aynı Olabiliriz) parçası ile dünyaya ortak insanlık değerini hatırlatmakla kalmayıp belki de AB üyeliğinde Türkiye karşıtlarına aynı çatı altında olabiliriz mesajı verdi.   

Basgitarda Cem Bahtiyar, bateride Özgür Öney ve DJ Efe Yılmaz tam rock grubuna yakışan tarzlarıyla salonda coşku meydana getirdi. Tebrik ediyorum.

Müzikten kalitesinden ziyade komşuluk ve ülkelerin ikili ilişkilerinin ön planda Eoruvision’da bu yılda geleneksel olarak Ermenilere oy göndermeyi ihmal etmedik ve tam 6 puan armağan ettik. Türkiye’den Ermenistan’a giden oylarda geçtiğimiz yıllara oranla bir azalama görüldü. Ermenistan her yıl olduğu gibi Türkiye’ye puan vermedi. Hoşgörülü Türk halkı komşu Yunan halkına da 3 puan verirken karşılığında, Yunanlardan bir şey al(a)madı.

Türkler; Sırbistan ve Fransa’ya hiç puan vermezken onlar ise “12” yani en yüksek puanı Türkiye’ye layık gördü.  Fransa hadi neyse 2016 Avrupa futbol şampiyonasını elimizden aldı avunsunlar diye 12 puan verdi de Sırplara ne diyeceksin?

Ukrayna ile Türkiye’nin 12 puanı ise dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a nasip oldu. Ayrıca bu yıl Türkler, Ukrayna’yı da ihmal etmedi ve 1 puan gönderdi fakat karşılığında ise 8 puanı kaptı.

Bizim maNga ekibi siyah ve beyaz dünyada bir aynı olabiliriz derken kaos ve çatışma isteyenlere dahi aynı olabiliriz mesajı gönderirken, Almanya’nın sıradan bir şarkı ile o puanları nasıl aldığını da anlayamadım?

Eurovision’ndan anlımızın akı ile çıktık. Şimdi benim esas merak ettiğim ise Eurovision’dakinin aksine İngilizce yerine Türkçenin konuşulduğu ve neredeyse 3-4 katı fazla dünyanın 120 ülkesinin çocuklarını buluştuğu; 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda hangi ülkenin çocuğunun, hangi Türkçe şarkı ile birinciliği alacağı.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları görüntülerini izlemek isteyenler tıklayabilir.

Youtube’den maNga’yı dinlemek isteyenler tıklayabilir.

YUNUS ERDOĞDU

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]