Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tarım arazilerinin serbest alım-satımı 2013’e erteledi

Ukrayna Parlamentosu, ülkenin serbest arazi piyasasına geçmeye hazır olmadığına karar verdi. Tarım arazilerinin serbest alım-satımına ilişkin yasa tasarısını geri çeviren parlamento, kanun tasarısını 2013 yılına kadar erteledi.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Volodımır Litvin, Jitomir Bölgesi’ne yaptığı çalışma ziyareti sırasında, tarım arazileriyle ilgili bazı kanun taslaklarının 24 Kasım Perşembe günü ele alınacağı söyledi.

Volodımır Litvin; “Toprak yalnız bir ekonomik meta değildir, temelimizdir. Toprak insanlara bilgelik verir. Toprak sahibi zenginlik sahibidir. Toprağın kesinlikle fiyatı olmalıdır, fakat toprak piyasası pazara da dönüşmemelidir” dedi.

Bununla birlikte parlamentodaki çoğunluğu teşkil eden Bölgeler Partisinin temsilcisi Oleksandr Yefremov, daha oylama yapılmadan tarım arazi piyasasının düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısının 2013 yılına erteleneceğini söylemişti. Oleksandr Yefremov, hem insanları hem de ülkeyi arazilerin serbestçe alınıp satılabileceği ortama hazırlamak için gerekli kanunların 2012 yılında yapılması gereğini de belirtti.

Konuyu değerlendiren muhalefet liderlerinden İvan Kirilenko ise; “Biz arazi piyasası kanununu desteklemeyeceğiz. Bu konuda fikir birliği yok. Toprağın, serbestçe alım ve satıma açılması halihazırda tehlikeli” dedi.

Parlamentoda toprak kanunu üzerinde mutabakat yok. Ukrayna Komünist Parti lideri Petro Simonenko ise kanun tasarısında tarım arazilerinin yabancı uyruklu vatandaşlara satışı yasağının öngörülmesine rağmen, köylünün topraksız kalacağını düşünüyor. Simonenko; “Yabancı şirketlerin bu toprakları satın alacağına şüphemiz yok” diye konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ise bir ay öncesine kadar 2012 yılında ülkede arazi piyasasının faaliyete geçeceğini söylemişti.

Verimli topraklarıyla Sovyetler Birliğinin tahıl ambarı olan Ukrayna’da, 2010 yılında 187 milyon dolarlık arazi satılmıştı.

2010 yılı Kasım ayında yapılan yasal düzenleme ile bazı talebin yoğun olduğu araziler açık arttırma usulü ile satılmaya başlamıştı.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]