Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Koç Holding’in Başkanı Koç: Hocaefendi ile görüştüm

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye gündemini, hükümetle ilişkilerini, Gezi olaylarına bakışını ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ses kayıtlarında isminin geçmesini değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajında Koç, Başbakan Erdoğan’ın ısrarla Uganda’dan gönderilen hediye ananasların şifre olduğu iddiasına cevap olarak;

“Yok o ananas değilmiş de elmasmış, yok o bir şifreymiş. Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Bu kadar basit. Bildiğiniz ananas yani, bu arada gayet de lezzetliydi.” dedi.

Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, ifade özgürlüğünü, evrensel değerleri kişisel hak ve özgürlükleri sürekli ve tutarlı biçimde savunulması gerektiğini vurgulayan Mustafa Koç, internet ortamına düşen Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği söylenen skandal ses kayıtları ile ilgili;

“Bu yaşananlar çok üzücüdür. Bu yolsuzluk iddialarının aslı yoksa ispat edilmesi lazım. Varsa da kimler bunları yapmışsa sonuçlarına katlanmaları lazım.” şeklinde konuştu.

“Fethullah Gülen ile nasıl bir ilişkiniz var, hiç görüştünüz mü?”

sorusuna Koç Holding’in Başkanı Koç;

“Ben Türk ekonomisinin neredeyse yüzde 10’unu oluşturan bir topluluğun yönetim kurulu başkanıyım. Hangi kulvardan olursa ülkemizde önemli ve etkili olan tüm isimlerle görüşebilirim ve görüşürüm. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Bu bağlamda, ben kendisiyle görüştüm.” ifadelerini kullandı.

En son Mayıs ayında ABD’ye gittiğinde görüştüğünü belirten Koç, Gülen’le yapılan bu görüşmenin ‘Türkiye’deki meşru hükümete karşı dış güçlerin de desteğini alan yeni bir dizayn arayışı’ iddialarının tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi.

Koç, “Biz hiçbir zaman siyaseti tasarlayan, içinde olan bir konumda olmadık. Hep tarafsız kaldık. Ben bugün TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON gibi bütün önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla da ilişkiler içindeyim. Afrika’da iş yapıyoruz. 2011 senesinde Güney Afrika’da çok ciddi bir alım yaptık. TUSKON’un Afrika’daki faaliyetleri belli. Bir kere beraber Afrika’ya gittik, ortalık birbirine girdi. Oysa iş geliştirme açısından bundan daha normal bir şey olamaz.” ifadelerini kullandı.

Yasadışı yollarla dinlenilen bir telefon konuşmasında Gülen’in Koç Holding için Uganda’da bir rafineri alabilmesi adına ülkenin devlet başkanı üzerinden devreye girdiğinin doğru olup olmadığı ile ilgili Koç,

“Bu konu enerji grubumuza aktarılmış, onlar da ilgilenmeyeceğimizi söyleyerek geri dönmüşler. Velev ki böyle bir şey olsaydı, bir Türk şirketinin Afrika’da bir rafineri almasından daha doğal ne olabilir ki? İnsan böyle bir şey olsa ülkesi adına mutlu mu olur, yoksa üzerine komplo teorileri mi üretmeye çalışır?” şeklinde cevap verdi.  

Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın bir açıklama yaptığı için vatan hainliğiyle suçlanmasını eleştiren Koç,

“Biz geçmişten beri hiçbir zaman günlük siyasi çekişmelerin içine girmedik ve tarafsız kaldık. Ama ülkemizin tüm meseleleriyle de ilgilendik ve katılımcı olduk.” Açıklamalarında bulundu. “Gezi ve sonrası süreçte çok fazla üzerimize gelinse de cevap vermemeyi seçtik, devletimizle kavga etmek bize yakışmaz. Ama tabii ki biz itibarımızı 90 yılda bu güne getirdik ve kimseye de çiğnetmeyiz.” İfadelerini kullanan Mustafa Koç, CHP’nin başına Mustafa Sarıgül’ü getirmeye mi çalışıldığı iddialarını yalanladı. Koç, “Bize mi kaldı Mustafa Sarıgül’ü CHP’nin başına getirmek. Kendisi gayet başarılı Şişli Belediye Başkanlığı yaptı, şimdi de büyükşehir adayı. Yok efendim Kandilli’de, Çubuklu’da, Amerika’da toplantılar olmuş. Yok böyle bir şey. “ şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için: CANSU ÇAMLIBEL | HÜRRİYET – Pazar Yüz Yüze

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]