Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimVideo

Ukrayna’da okullarda ilk zil koronavirüs gölgesinde çaldı

Ukrayna'da geleneksel olarak kutlanan 1 Eylül Bilim Gününde okullarda ilk zilin çalmasıyla 2020-2021 eğitim dönemi başladı.

Ukrayna’da geleneksel olarak kutlanan 1 Eylül Bilim Gününde okullarda ilk zil koronavirüs salgının gölgesinde çaldı. 1 Eylül Salı günü 2020-2021 eğitim dönemi başladı.

Başkent Kıyiv’de, salgına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan ve baştan aşağı yenilenen, Uluslararası Meridyen Okulu da eğitimin ilk gününde öğrencilerini ağırladı. Velilerin okula girişine ise salgın nedeniyle izin verilmedi.

Öğrencilerin ateşi ölçüldü, öğrenciler okul giriş ve çıkışlarında sık sık ellerini dezenfektan ile temizledi.

1 Eylül Bilim Günü’de Uluslararası Meridyen Okulu bünyesindeki anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe ise katılım sadece birinci sınıfların öğrenci velileri sınırlı tutuldu.

Daraltılan programda öğrenciler şiir okudu, iyi ve kötünün mücadelesini gösteren küçük bir oyun gösterildi. Meridyen Okulu Müdür Yardımcısı Svitlana Motozyük öğretim yılının başlaması, Bilim Günü münasebeti ile öğrenci ve velileri tebrik ederek sağlıklı ve başarılı bir öğrenim dönemi diledi.

İlkokul öğrencilerinin elden ele zili çalması kabinde öğrenciler sıralarıyla buluştu. Bayram havasında geçen okulun ilk gününde öğrenciler sınıflarına merhaba dedi.

Ukrayna’da 1 Eylül hangi güne denk gelirse gelsin okullar açılıyor. Ukrayna’nın ulusal bayramı 1 Eylül Bilim Günü, 1984’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ( SSCB) Yüksek Sovyet’i tarafından ilan edilmişti.

428 BİN ÖĞRENCİ İLK DEFA OKULLU OLDU

Ukrayna Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yeni eğitim-öğretim yılında birinci sınıfa yaklaşık ülke genelinde 428 binden fazla öğrencinin başladığı belirtildi. 1 Eylül 2020 itibarıyla ülke genelinde yüksek öğretim de dahil olmak üzere 4 milyon 200 binden fazla öğrenci eğitimine başladı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

https://en.ukraynahaber.com/2020/09/02/despite-coronavirus-meridian-international-school-celebrates-first-day-of-school/

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]