Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Twitter kullanıcıları Trump’ı mahkemeye verdi

Hesabı kapanan kullanıcılar President ile mahkemelik oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesapları bloke edilen kullanıcılar tarafından mahkemeye verildi. Trump’ın, düşünce özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığı belirtildi.

ABD’de Twitter hesapları erişime kapatılan 7 kişi, Başkan Donald Trump’ı dava etti. New York Columbia Üniversitesi Knight First Amendment Enstitüsü, Trump ya da yakın görevlileri tarafından hedapları bloke edilenler adına yetkili mahkemeye dava dilekçesi sundu.

Dava dilekçesinde kullanıcıların “kamusal bir platformdan yararlanma hakkının önlenmesinin anayasayla teminat altına alınmış olan düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu’ belirtildi.

Donald Trumps Twitter-Hesabı mit covfefe-Tweet (Twitter/Yunus Erdoğdu)

Donald Trump özel ve resmi olmak üzere iki Twitter hesabı kullanıyor. Özel profilinin 33 milyon 700 bin takipçisi bulunuyor. Başkan’a dava açan Twitter kullanıcıları, Başkanın politikalarını eleştirdikleri için Trump’un özel Twitter hesabına girişlerinin bloke edildiğini savunuyorlar.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ve Başkan’ın sosyal medya sorumlusu Daniel Scavino’yu da hedef alan dava dilekçesinde Donald Trump’ın kendi görüşlerine uymayan mesajların sosyal medyada yayınlanmasını önlemeye çalıştığı iddia ediliyor. Basın ve fikir özgürlüğünü savunan Columbia Üniversitesi’ne bağlı enstitünün Twitter engellemeleriyle ilgili şikayet mektubu henüz Beyaz Saray tarafından yanıtlanmadı.

© Deutsche Welle Türkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]