Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’ya seyahat edecek Türkiye vatandaşları için önemli duyuru!

Ukrayna’ya yabancıların girişinin bir ay süreyle askıya alındı işte bilmeniz gerekenler...

Ukrayna Bakanlar Kurulu, açıkladığı kararla, koronavirüs (Covid-19 ) salgını ile mücadele kapsamında yabancı uyrukluların Ukrayna’ya girişini 28 Ağustos’dan itibaren bir ay süreyle yabancıların girişine kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Hükümetin aldığı karar çerçevesinde, 28 Eylül 2020 saat 00:00’a kadar sadece aşağıda belirtilen kategorilerde yer alan kişilerin Ukrayna’ya girişine izin verilecek:

– Ukrayna vatandaşlarının eşleri, ebeveynleri ve çocukları *

– Ukrayna’da geçerli resmi çalışma izni olanlar *

– Ukrayna’daki işletmelerin temsilcileri tarafından davet edilen teknik uzmanlar *

– Ukrayna üzerinden transit geçerek Ukrayna’dan iki gün içerisinde çıkış yapacağını belgeleyebilenler *

– Eğitim amacıyla Ukrayna’ya gelenler *

– Silahlı Kuvvetler’de askerlik hizmeti yapan kişiler *

– Ukrayna’da geçici veya sürekli oturma iznine sahip kişiler **

– Ukrayna Devlet Başkanı, Parlamentosu, Bakanlar Kurulu, Devlet Başkanlığı Ofisi ve Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine Ukrayna’ya gelen yabancı devlet resmi heyetlerinin başkanları ve üyeleri, uluslararası kuruluşların çalışanları ve bunlara eşlik edenler *

– Yük taşımacılığı yapan araçların, tarifeli seferleri gerçekleştiren otobüslerin sürücüleri ve mürettebatı, uçak, deniz ve nehir gemi mürettebatı, tren ve lokomotif personeli *

– Bir kültür kuruluşu tarafından davet edilen sanatçılar ve birer eşlik eden kişi *

– Resmi spor müsabakalarına katılmak için gelen sporcular ve bunlara eşlik edenler *

– Nakil amacıyla hematopoetik kök hücre taşıyan kişiler *

– Ukrayna sağlık kurumlarında tedavi görme amacıyla gelen kişiler *

– Mülteci statüsünde bulunan veya ilave korumaya muhtaç kişiler

– Ukrayna’da akredite yabancı diplomatik temsilcilikler, konsolosluk kurumları ve resmi uluslararası misyon ve örgütlerin çalışanları ve bu kişilerin aile üyeleri veya Ukrayna Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine gelenler

– Silahlı Kuvvetler birimlerinin eğitim programlarına katılan NATO üyesi ülkelerin ve NATO’nun Barış İçin Ortaklık Programı katılımcı ülkelerinin silahlı kuvvetleri mensubu eğitmenler veya Ukrayna Savunma Bakanlığının daveti üzerine gelenler

* Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası poliçesine sahip olma şartı aranmaktadır.

** Sürekli oturum iznine sahip kişilerde Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası poliçesine sahip olma şartı aranmamaktadır.

Vatandaşlarımızın olası mağduriyetlerini önlemek amacıyla saygıyla duyurulur.

COVID-19 SALGINI DÖNEMİNDE UKRAYNA’YA SEYAHAT HAKKINDA GENEL HUSUSLAR

1) Öncelikle, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, Ukrayna, ülkeye girecek yabancı uyruklulara, Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası poliçesine sahip olma şartı getirildi. Ukrayna’da daimi (süresiz) ikamet izni olanlar hariç kişilerin Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası poliçesine sahip olması gerekmekte. Ukrayna’da daimi (süresiz) ikamet izni bulunan yabancı uyruklular için bu şart aranmamaktadır.

Poliçenizde, sigortanın Covid-19 tedavisini kapsadığına ve Ukrayna’da geçerli olduğuna dair açık ibarelerin bulunması olası sorunları önleyecektir.

2) Ukrayna makamları, ülkeleri Covid-19 yaygınlığına göre kırmızı ve yeşil kategorilere ayırmıştır. Türkiye bu duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yeşil grupta yer aldığından Ukrayna’ya giren TC vatandaşları için izolasyon uygulaması söz konusu değildir. Bununla birlikte, kırmızı gruptaki ülkelerden giriş yapacak Türkiye vatandaşları, Ukrayna makamlarınca uygun görülecek bir mekanda veya “Diy Vdoma” adlı uygulamayı mobil telefonlarına kurarak kendi belirleyecekleri bir adreste 14 günlük izolasyona tabi tutulacaktır.

3) Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşması kapsamında Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna’ya seyahat edebilmektedirler.

4) Vizesiz seyahat eden TC vatandaşlarının0 Ukrayna’da kalış sürelerinin, son 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemesi gerekmektedir.

5) Ukrayna mevzuatı uyarınca, Ukrayna’ya girişlerde pasaport kontrolü esnasında geçerli pasaport veya çipli T.C. Kimlik Kartına ilaveten aşağıda kayıtlı bilgi ve belgeler de istenmektedir:

– Gidiş-dönüş uçak bileti

– Seyahat için yeterli miktarda döviz bulundurulması / belgelenmesi (Hesaplama: Kalış süresine ilave 5 gün daha eklenir. Her gün için kişi başı günlük 50 ABD Doları bulundurulmalıdır. Örnek: Kişi Ukrayna’da 3 gün kalacak ise (3+5) x 50 Dolar = 400 Dolar tutarındaki paranın ibraz edilmesi gerekmektedir. Kredi kartı ibrazı kabul edilmemektedir.)

– Ukrayna’ya geliş amacını belgeleyen evrak (İş, konferans, fuar, vb. amaçlı ziyaretler için davetiye; otelde kalınması halinde, otel ücretinin önceden ödendiğine dair otel rezervasyonu; arkadaş veya akrabanın yanında kalınması durumunda Ukrayna Devlet Göç Servisince onaylanan davetiyenin aslı; turistik amaçlı ziyaretler için ücreti önceden ödenmiş otel rezervasyonu veya onaylı davetiye)

– Sınır güvenlik görevlilerine beyan edilen ziyaret amacı, istifade edilen vize rejimine uygun olmalıdır.

6) Giriş evraklarının eksiksiz olması ülkeye giriş garantisi sağlamamaktadır. Ukrayna makamlarınca giriş kapılarında yapılan kontroller esnasında girişe izin verilmemesi ihtimali mevcuttur.

Girişine izin verilmeyen kişiler, Ukrayna’ya gelirken kullandıkları havayolu şirketinin ilk müsait uçağıyla seyahat ettikleri ülkeye geri gönderilmektedir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]