Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gaziantep bombacıları kamu görevlisi

Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı saldırının üzerindeki sır perdesi kalkıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 5 kişiyi gözaltına alan polis, dün de Mersin’de 3 farklı noktaya eşzamanlı operasyon düzenledi. Burada gözaltına alınan 3 kişiden M.F.’nin, PKK’yı da bünyesinde bulunduran KCK’nın üst düzey sorumlusu olduğu ve aracı Siverek’teki tamirciye onun götürdüğü belirlendi. Mersin’de bir kamu kurumunda çalışan M.F.’nin çevresine tatile çıktığını söylediği, fakat Siverek’e gittiği ortaya çıktı.

Siverek’te bomba yüklü aracı sanayiye götüren M.F.’nin, “Uğraştım tamir edemedim, bir de siz bakın.” diyerek aracı tamircilere teslim ettiği ve daha sonra da aracın Gaziantep’e bırakılmasını istediği öğrenildi. Polisin olayla ilgili yaptığı araştırmada araca bombayı yerleştiren kişilerin de kimlikleri belirlendi. Araca bomba düzeneğinin kurulmasını organize eden kişinin de Siverek doğumlu olduğu ve Şanlıurfa’daki bir devlet okulunda öğretmenlik yaptığı belirtiliyor.

Mersin’de polis, dün, Gaziantep’deki bombalı saldırıyla ilişkin 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında yer alan M.F.’nin, PKK’yı da bünyesinde bulunduran KCK’nın üst düzey sorumlusu olduğu ve saldırıda kullanılan aracı Siverek’teki tamirciye götürdüğü belirlendi. Zanlı M.F.’nin Mersin’de bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili yaptığı araştırmada araca bombayı yerleştiren kişilerin de kimlikleri belirlendi. Araca bomba düzeneğinin kurulmasını organize eden kişinin de Siverek doğumlu olduğu ve Şanlıurfa’daki bir devlet okulunda öğretmenlik yaptığı belirtiliyor. Şahsın sicilinin temiz olduğu için Gaziantep’te patlamanın yapılacağı yerde daha önce rahatça keşif yaptığı ve olayın bütün detaylarını planladığı kaydedildi. Polisin, patlamayla ilgili olarak büyük bir aşama kaydettiği, örgüt üyelerine yardım ve yataklık ettiği belirlenen bazı kişilerin de önümüzdeki günlerde sorguya alınacağı kaydedildi.

Öte yandan Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamayla ilgili gelinen aşamanın çok iyi olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Olayda Suriye’nin de parmağının olduğunu düşünüyoruz. Esad’ın PKK’ya her türlü desteği verdiği biliniyor. Soruşturma safhasında bunu destekleyecek herhangi bir bilgi yok. Ama bundan önceki olaylarda da Suriye’nin parmağı olabilir.”

BAYRAM KAYA, NURULLAH KAYA ANKARA, GAZİANTEP   –   ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]