Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

Ukrayna’da 16. yüzyıldan kalma mezar taşları gün ışığına çıktı

Ukrayna’da Galiçya ve Bukovina bölgesinde etkinlik gösteren bir Yahudi kuruluşu tarihi mezarlıkların belgelenmesi sırasında yeni mezar taşları bulunduğunu duyurdu. Mezarların 1520’lere kadar geri gittiği belirtildi.

Yahudi Galiçya ve Bukovina (Jewish Galicia & Bukovina – JCB) adlı, Ukrayna bölgesinde etkinlik gösteren ve bölgedeki Yahudi mirasını araştıran grup, araştırmaları sonucunda tarihi 16. yüzyıla dayanan yeni mezar taşları ortaya çıkardı

Yakın zamanda Ukrayna’nın Busk şehri civarında 16. yüzyıla ait bir Yahudi mezarlığı bulunmasının ardından mezarları belgelemek amacı ile grup bölgeye gelmişti. Araştırmacı Dr. İlia Lurie, Israel Hayon gazetesine verdiği demeçte son buluntulardan sonra bölgede 15. yüzyıla ait bir mezarlık olduğunu öğrendiklerini belirtti. JCB grubuna yerel bazı aktivistlerin katılması ile bilinen söz konusu mezarın yakınlarında on tane daha mezar ve mezar taşı bulundu.

Grup bugüne kadar 15 Yahudi mezarlığını tespit edip belgelendirirken Dr. İlia Lurie bölgedeki Yahudi mezarlarının çoğunun yok olduğunu, bu nedenle bu tür buluntuların çok nadir olduğunu belirtti. Lurie mezar taşlarının tarihlendiği 16. yüzyıl boyunca çıkan ayaklanmalar sırasında birçok Yahudi mirasının yok edildiğini, Holokost sırasında çoğu mezarlığın yıkıldığını, Sovyet döneminde de mezar taşlarının bina ve yol yapımında kullanıldığını belirtti.

Kaynak: Şalom

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]