Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriVideo

İŞTE İFADESİ Ukrayna’dan kaçırılan iş insanı tutuklandı

Salih Zeki Yiğit: Ne yaptıysak söyledik!

Ukrayna’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen ‘FETÖ’ şüphelisi Salih Zeki Yiğit tutuklandı.

Mersin’in ‘il imamı’ olmak ve ‘himmet’ parasını okulların finansmanı için yurt dışına transfer etmekle suçlanan Yiğit, 12 Temmuz’da Ukrayna’da Türk istihbaratının operasyonu neticesinde yakalanarak Türkiye’ye götürülmüştü.

Ukrayna basınında yer alan bilgilere göre Yiğit, Türk istihbaratçılarla Odesa‘da Ali Baba restoranda buluşup yemek yemişti. Yemek ikramı akabinde istihbaratçılar daha sonra, “evine bırakalım” deyip Herson‘a nakletti. Kaçırma sürecinde Ahıska Türklerinin de MİT’e yardımcı olduğu bildirildi.

Oradan da Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen bir iş insanına ait Bombardier CL605 Challenger uçakla Türkiye‘ye götürüldü.

Yiğit, Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

İTİRAFÇI OLDUĞU HALDE TUTUKLANDI

Yiğit, adliyeye girerken gazetecilerin “Ukrayna’dan neden dönmediniz?” sorusunu “İşkence var dediler” diyerek yanıtladı.

Hakkındaki ‘imam’ iddialarını reddeden şüpheli, polisteki ifadesine dair “Sağ olsunlar (itirafçılara editör) güzel davrandılar,  ne yaptıysak söyledik. Devletimiz için ne faydalıysa onu verdik” dedi.

Muhabirin “Ne verdiniz?” sorusuna “Devletimiz için ne faydalıysa onu verdik” diyen Yiğit, “Devleti bölmeye çalıştınız mı?” şeklindeki soruya ise, “Devlet bölünmez, Türk milleti bölünmez” diye yanıt verdi.

Yiğit, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ukrayna Başsavcılığı ise Yiğit’ti kendilerinin Türkiye’ye teslim ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da basın toplantısında, Ukrayna İstihbarat (SBU) Makamlarına teşekkür etmişti.

MİT, daha önce, Somali, Malezya, Pakistan, Gabon, Kosova ve Azerbaycan’dan öğretmen kaçırmıştı.

Öğretmen ve iş insanı avındaki MİT’in, Türk askerlerini diri yakan teröristleri ve kendi daire başkanlarını ne zaman Türkiye’ye götüreceği ise henüz bilinmiyor.

UKRAYNAHABER

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]