Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Haydar Aliyev, Kiev’de de anıldı

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 7. yıl dönümünde Ukrayna’da da anıldı.

Aliyev’in vefat yıldönümü münasebetiyle, başkent Kiev’deki Haydar Aliyev anıtı önünde anma töreni düzenledi. Kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak etiği Haydar Aliyev’i anma töreninde; Azerbaycan büyükelçiliği mensupları, öğrenciler ve burada faaliyet gösteren Azerbaycanlı işadamları hazır bulundu.

Tören başında Azerbaycan Elçiliği önündeki parkta bulunan merhum Aliyev’in heykeline çelenkler konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu

Anma merasiminde Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli bir konuşma yaptı.

Ukrayna ile Azerbaycan arasında kurulan yüksek stratejik işbirliğinde merhum Aliyev’in hizmetlerini aktaran Büyükelçi Eynullah Medetli dünyanın muhtelif ülkelerinde yaşayan 50 milyonun üzerinde Azerbaycanlının bir mefkûre altında birleşmesi adına Aliyev’in üstlendiği rolü anlattı. Eynullah Medetli Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in de bu siyaseti başarı ile devam ettirdiğini belirtti.

Törende söz alan Ukrayna Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı İlgar Abbasov, Haydar Aliyev’in hatırasının dünya Azerbaycanlıların hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]