Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemTürkiye

Poroşenko, 28 Temmuz’da Erdoğan’la gizlice buluştu… İşte Türkiye’deki gizli görüşmenin detayları

Görüşmede Erdoğan, Poroşenko’ya uluslararası bir soruşturma veya iadesi istenmesi durumunda "yardım eli uzatma" sözü verdi.

Ukrayna basını eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Türkiye’de gizlice Türkiye Reisicumhuru Recep T. Erdoğan’la bir araya geldiğini yardım talebinde bulunduğunu yazdı.

“Gizli” Erdoğan ile Poroşenko görüşmesine ilişkin iddiaları, Antikor haber portalı diplomasi kaynaklarına dayandırarak yayınladı.

Hâlihazırda ailesiyle birlikte Türkiye’de bulunan Poroşenko’nun, planlı bir şekilde İstanbul’a gittiği bildirildi.

Ayrıca Ukrayna basını Poroşenko’nun, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya uçuşlarını direkt değil Türkiye üzerinden geçerek yaptığını belirtti.

İspanya’da iş ve emlâkleri bulunan Poroşenko’nun, İspanya seyahati geçişini yine İstanbul üzerinden yaptığını. Bu geçiş için kaldığı sürede 28 Temmuz’da Erdoğan ile gayri resmi olarak bir araya geldiğini iddia edildi. Söz konusu Erdoğan ile Poroşenko görüşmesinin Ukrayna’dan ayrılmadan üç hafta önce plandı.

Kaynak ayrıca, Türkiye ile Rusya arasındaki 2016-2018 kriz döneminde, Poroşenko’nun, Türkiye’deki Rus turist açığını Ukraynalı turistlerle kapatmak için çok gayret sarf ettiğini bildirdi

Bildirildiğine göre, Poroşenko, şahsen de Antalya ve Bodrum’daki otel sektörüne yatırım yaptı.

Bunlara karşılık ise Poroşenko, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in Ukrayna’da hukuksuz bir şekilde gazeteci Yusuf İnan ve işadamı Salih Zeki Yiğit’in kaçırılmasına da göz yumdu.

Türkiye’nin ve Ukrayna istihbaratının desteğiyle düzenlediği operasyon ile Fethullah Gülen ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle üzerindeki pijama ile kaçırılan ve Kıyiv Büyükelçiliği’nde kelepçeli fotoğrafı çekilen Yusuf İnan, ABD Dışişleri Bakanlığı her yıl yayınladığı insan hakları raporuna girmişti.

Poroşenko’nun muhaliflerin tamamını verme sözüne karşılık, Erdoğan da, Poroşenko’nun, İspanya’nın uluslararası arananlar listesine alınması ve iade edilmesi durumunda “yardım eli uzatacağı” Türkiye’nin kendisi için güvenli bir liman olacağı sözü verdiği iddiası da basında yer aldı.

İcraatlarıyla halkın tepkisini çeken Poroşenko, komedyen rakibi Volodımır Zelenskıy karşısında hezimete uğramıştı. Zelenskıy, yüzde 73 oy oranı ile ülke tarihinde bir rekora imza atarak cumhurbaşkanı seçildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]